Održan sastanak Asocijacije Mesnih zajednica

U sredu 23. decembra 2009. godine u Gradskoj kući,  održao se sastanak Asocijacije Mesnih zajednica.Sastanku je prisustvovao i obratio se Predsednicima Saveta MZ, Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov. Sastanak je vodio Rade Vasiljević član Gradskog veća i Dragan Stanišić zamenik koordinatora Asocijacije a sa Predsednicima Saveta razgovarali su Euđenija Besu načelnica finansija i Dobrinka Bačić načelnica službe za MZ I Goran Đorđević član Gradskog veća. Sastanku je prisustvovalo 33 Mesne zajednice i aktivno su učestvovale u diskusijama.

 


Sumirali su se rezultati iz 2009. godine i dogovarani planovi za 2010. godinu.Formirale su se komisije Asocijacije ( poljoprivreda, zdravstvo, kultura i informisanje, komisija za upravljanje projektima),a  takođe je bilo reči i o projektima od važnosti za Mesne zajednice u 2010 godini, kao i o aktuelnosti  po Mesnim zajednicama..
Na sastanku prisutnima je dodeljena oprema po projektu Asocijacije MZ Grada Zrenjanina, koja je namenjena poboljšanju Informatičke opremljenosti Mesnih zajednica. Ukupno je dodatno opremljeno 28 od 36 MZ.  Akcenat je dat na edukaciji zaposlenih u MZ kao i članova Saveta u narednih nekoliko meseci, a posebne teme koje će se obrađivati su poljoprivreda, kultura,zaštita životne sredine kao i fondovi Evropske unije. Dogovoreno je da će sledeći sastanak Asocijacije biti održan u Despotovcu u toku marta meseca, gde će osnovna tema biti predlaganje rešenja za finansiranje Mesnih zajednica u narednim godinama. Sastanak je ocenjen kao izuzetno koristan i uspešan za dalji rad Mesnih samouprava.