Aleksandar Marton uputio dopis predsednicima Vlade i Skupštine AP Vojvodine

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton uputio je danas dopis predsednicima Vlade i Skupštine AP Vojvodine, dr Bojanu Pajtiću i Šandoru Egerešiju, uz sugestije da što pre pokrenu određene aktivnosti usmerene ka realizaciji nadležnosti dobijenih nakon stupanja na snagu Statuta AP Vojvodine. U dopisu Marton podseća da jedna od nadležnosti, navedena u članu 16. Statuta, jeste i ostvarivanje međuregionalne saradnje, uz mogućnost osnivanja predstavništva u evropskim regionima i u Briselu. 
 
"Mišljenja sam da svaka promocija AP Vojvodine i njenih potencijala mora u sebi sadržati i promociju lokalnih samouprava i zastupanje njihovih interesa. Prioritet Grada Zrenjanina, sredine s najvećom teritorijom i trećom po broju stanovnika u Pokrajini, ali i drugih gradova i opština, svakako je privlačenje investicija i finansijskih sredstava, u cilju novih zapošljavanja i poboljšanja standarda građana. 
 
Upravo zbog toga, ali i zbog specifičnosti svake vojvođanske sredine, smatram da bi svako predstavništvo AP Vojvodine trebalo da zastupa i njene lokalne samouprave, i da o tome treba razmišljati već prilikom planiranja aktivnosti tih budućih predstavništva. Kvalitetno predstavljanje potencijala lokalnih samouprava donelo bi kvalitet i promovisanju Pokrajine, a samim tim i Republike Srbije.  
 
Organi lokalne samouprave Grada Zrenjanina nude Vam konstruktivnu saradnju, kada su u pitanju razgovori, sugestije ili predlozi oko modaliteta predstavljanja Grada Zrenjanina u okviru predstavljanja AP Vojvodine." – kaže se u dopisu Aleksandra Martona upućenom dr Bojanu Pajtiću i Šandoru Egerešiju.