Mirča Sekošan, šef Odseka za računarsku i korisničku podršku Gradske uprave, boravio na studijskom putovanju u Briselu

Šef Odseka za računarsku i korisničku podršku Gradske uprave Zrenjanin, Mirča Sekošan, boravio je od 11-15. januara na studijskom putovanju u Briselu. Boravak u glavnom gradu Belgije organizovan je u okviru  obrazovnog programa "Politika Evropske unije u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija (IKT)" koji Beogradska otvorena škola realizuje u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije i konsultantskom kućom European Competence, u okviru projekta "Jačanje kapaciteta uprave za integraciju Srbije u Evropsku uniju". 
 
 
Sekošan se našao među 30 izabranih polaznika iz naše zemlje zahvaljujući aktivnostima na seminarima održanim u Beogradu, postignutim rezultatima na testu i prilozima na obrazovnoj platformi, a u selekcionoj komisiji bili su predstavnici Centra za evropske integracije Beogradske otvorene škole, Kancelarije za Evropske integracije Vlade Republike Srbije i European Compentence LTD.
 
Tokom boravka u Briselu, polaznici iz Srbije posetili su institucije Evropske unije - Evropski parlament, Evropsku komisiju i Savet Evrope, i prisustvovali većem broju stručnih predavanja na temu razvoja IKT u okviru Evropske unije, uz učešće predavača iz Švedske, Norveške, Lihtenštajna i Belgije. 
 
 
Po rečima Mirče Sekošana, boravak u belgijskog prestonici poslužio je za sticanje dragocenog iskustva i bio je prilika za upoređivanje stanja u oblasti IKT u kom se trenutno nalaze Grad Zrenjanin, odnosno Gradska uprava, i Evropska unija. On kaže da Srbiji predstoji još puno rada da bi dostigla norme i standarde koje u ovoj oblasti zahteva i propisuje EU. 
- Što se tiče Grada Zrenjanina, situacija je nešto povoljnija nego u drugim, manjim  sredinama i opštinama u našoj zemlji, naročito kada je reč o servisima vezanim za E-upravu. Ipak, i pred nama su brojni zadaci na ovom planu, kako bi, pre svega, smanjili taj zaostatak za Evropskom unijom, ali i kako bi mogli da pratimo konstantne promene koje se dešavaju u oblasti IKT - ističe  šef Odseka za računarsku i korisničku podršku Gradske uprave Zrenjanin Mirča Sekošan.