Goranu Kauriću priznanje počasnog člana IPA Sekcije Srbije

Predsednik izvršnog odbora Internacionalne policijske asocijacije (IPA) Sekcije Srbije, Stole Filipović uručio je zameniku gradonačelnika Zrenjanina, Goranu Kauriću priznanje počasnog člana te organizacije.
- Ponosan sam što ću nositi zvanje počasnog člana te policijske asocijacije. Zrenjanin je danas domaćin pete Nacionalne skupštine Internacionalne policijske asocijacije Sekcije Srbije, što je izuzetno bitno s obzirom da je Srbija suočena sa organizovanim kriminalom i da je saradnja policija u regionu važna. Danas je ovde osam policija iz regiona i Izraela i dobro je da se bezbednost naših sugrađana prati i na ovakav način. Na njima je da sarađuju, a mi ćemo se potruditi da iz našeg grada ponesu najbolje utiske - kazao je Kaurić.

 


Prema rečima Stoleta Filipovića Nacionalnoj Skupštini, osim delegacije iz Srbije, prisustvovale su i delegacije iz Slovenije, Hrvatske, Poljske, Grčke, Rumunije, Mađarske, Grčke i Izraela.
Filipović je istakao da policija radi težak, odgovoran, često i opasan posao i zato preko seminara, sportskih, humanitarnih i drugih aktivnost i kroz druženje sa policajcima drugih zemalja razmenjuje iskustva.
Na sednici u Zrenjaninu razmatran je izveštaj o radu u prethodnoj godini i planovima za naredni period.