"Noć muzeja" održava se u subotu, 15. maja

 Ovogodišnja manifestacija "Noć muzeja" biće održana u subotu, 15. maja, u centralnom terminu od 18-02 časa, ali će pojedini programi u Zrenjaninu početi već u prepodnevnim časovima. 
 
"Noć muzeja" u Zrenjaninu ima najviše učesnika do sada (10), pored Narodnog muzeja Zrenjanin u "Noć muzeja" ove godine uključili su se i Savremena galerija, Kulturni centar, Narodno pozorište "Toša Jovanović", Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin", Istorijski arhiv, BID (Zona unapređenog poslovanja), Pozorišni klub "Zeleno zvono", Galerija "Nikolić" i kolekcionar poljoprivrednih sprava i etnoloških predmeta Duško Malbaški.
 
 
U ovogodišnju "Noć muzeja" u Srbiji uključilo se 48 gradova, sa više od 190 institucija kulutre. "Noć muzeja" predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2004. godine i Beograd. Od 2006. godine, na poziv Ministarstva kulture Francuske, naša "Noć muzeja" je zvanično postala članica Evropske Asocijacije "Noći muzeja", čiji pokrovitelji su Evropska komisija i UNESCO. U Evropskoj "Noći muzeja" 2009. godine, učestvovalo je više od 1.900 muzeja iz 42 države.
 
 
Više informacija o "Noći muzeja" u svim gradovima Srbije:  www.nocmuzeja.rs