Predstavnici Sportskog saveza Srbije u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov primio je danas u svom kabinetu Aleksandra Šoštara, predsednika Sportskog saveza Srbije (SSS), Daneta Koricu, generalnog sekretara SSS, potpredsednike tog saveza i predstavnike Sportskog saveza Zrenjanina i Vojislava Matića, člana Gradskog veća zaduženog za sport.

 


- U toku današnjeg sastanka razgovarali smo, pre svega, o strategiji razvoja sporta u Zrenjaninu, načinu finansiranja sporta, i oni su izuzetno zadovoljni sadašnjom strategijom i svemu što se po pitanju sporta radi u našem gradu. Zadovoljni su i time što grad finansira veliki deo održavanja objekata i programskih aktivnosti. Znamo da su sada teška vremena i da će u budućnosti, i s donošenjem nove strategije razvoja sporta, situacija biti bolja – kazao je gradonačelnik Mihajlov.

 


Predsednik SSS Aleksandar Šoštar kazao je da povod za posetu našem gradu jeste sednica upravnog odbora, koja se od početka ove godine svaki put održava u drugom gradu.

 


- Ovo je druga sednica koja se održava van Beograda i to je sasvim nomalno, jer nema razloga da se sve organizuju u Beogradu. Zrenjanin je uvek bio dobar domaćin, oduvek je bio grad sporta, i jednostavno, s te strane je bilo sasvim očekivano da se danas nađemo ovde. Ono što je dobro jeste to što je Zrenjanin jedan od gradova koji je prepoznao Sportski savez na lokalu kao telo koje je velikim delom zaslužno za razvoj sporta. Takođe, Zrenjanin je dosta uradio i po pitanju davanja sportskih objekata na korišćenje, što je velika stavka. Zrenjanin je jako dobar dobar primer kako se treba odnositi prema sportu – rekao je Šoštar. 
Nakon prijema, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je sednica Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije (SSS).