Olujni vetar naneo štetu Lukinom Selu

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić obišao je danas nekoliko domaćinstava u Lukinom Selu koja su pretrpela štetu usled sinoćnjeg nevremena.
Prema rečima predsednika Mesne zajednice Lukino Selo, Pište Mesaroša, nevreme je počelo u nedelju, oko 23 sata i tom prilikom uništeni su plastenici, oštećeno je desetak bandera, a stradalo je i drveće.

 

  


- Još ne znamo kolika je šteta naneta našem selu, jer smo tek jutros smo videli šta se dogodilo, mogu reći da je celo selo u lošem stanju, zbog uništenih bandera od sinoć nemamo struje. Najveća šteta nastala je na plastenicima, sigurno da je 70 odsto njih oštećeno – rekao je Mesaroš.

Taši Maćaš, jedan od poljoprivrednih proizvođača iz Lukinog Sela kaže da mu je oluja oštetila osam plastenika, a da prema prvim procenama šteta iznosi više od 1.500 evra.
Prema informacijama koje je nakon obilaska sela naveo Kaurić, osim Lukinog Sela, šteta je naneta i delu Ečke, a zbog nestanka struje problema je bilo i na ribnjaku Ečka.

 

  


- Ovde je sinoćnji olujni vetar naneo najviše štete. Deo elektromreže je u vrlo lošem stanju, nekoliko bandera je palo na kuće, na svu sreću niko nije nastradao, ali struje nema. U kontaktu sam sa nadležnima iz Elektrodisrtibucije i imam obećanje da će tokom dana taj problem biti rešen, odnosno da će ekipe izaći na teren čim završe radove na popravci jednog od dalekovoda, koji je takođe oštećen– kazao je Kaurić.
Drugi deo problema, naveo je, tiče se štete nanete domaćinstvima koja se bave povrtarstvom.
- Treba proceniti kolika je šteta, a zatim ćemo sa nadležnima u Mesnoj zajednici videti na koji način pomoći tim ljudima – dodao je Kaurić.