Mlade odbojkašice Italije, Turske, Mađarske i Nemačke igraju u Zrenjaninu

U Beogradu je juče obavljen žreb za takmičarske grupe XXII Evropskog juniorskog prvenstva za odbojkašice, koje će se igrati u Nišu i Zrenjaninu od 3-12. septembra ove godine. U grupi II, u Zrenjaninu, igraće Italija, Turska, Nemačka, Mađarska, pobednik E grupe III runde kvalifikacija (Ukrajina, Slovačka, Češka ili Švajcarska) i drugoplasirana selekcija iz F grupe iste runde (Finska, Belorusija, Holandija ili Poljska). Kvalifikacione utakmice igraju se, od sutra do nedelje, u Finskoj i Ukrajini.
 
 
 
Juniorke Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u I grupi u Nišu na Evropskom prvenstvu sa Rusijom, Slovenijom, Belgijom i još dve ekipe iz kvalifikacija.
 
Žrebom su rukovodili Rit Oms, potpredsednik Evropske odbojkaške federacije (CEV) i predsednik žirija na Evropskom prvenstvu i Vili Bruninks, sekretar Sportsko – organizacione komisije CEV i član žirija na Šampionatu, a Odbojkaški savez Srbije su predstavljali Aleksandar Boričić, predsednik OSS i Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS.
 
Ugovor o organizaciji jedne grupe Evropskog juniorskog prvenstva u Zrenjaninu potpisan je, da podsetimo, početkom juna meseca. Ovo takmičenje biće dobra prilika za promovisanje Grada Zrenjanina, kao odbojkaškog i sportskog centra, i predstavljaće pravu uvertiru za evropski šampionat seniorki, koji naša zemlja naredne godine zajednički organizuje s Italijom, i na kom će se mečevi igrati u Beogradu i Zrenjaninu.
 
(Fotografija: B92)