Memorijalni vaterpolo turnir ''Darko Čukić'' u Zrenjaninu

Memorijalni vaterpolo turnir "Darko Čukić" biće odžržan na otvorenom Gradskom bazenu u Zrenjaninu od 17. do 22. avgusta.
Organizatori ove sportske manifestacije su Vaterpolo savez Srbije, Grad Zrenjanin i VK "Proleter". Vladimir Stoiljkovski, predsednik "Proletera", kaže da će na takmičenju učestvovati mladi vaterpolisti, generacija 1995/96. godište.
Reč je o internacionalnom turniru koji će okupiti reprezentacije Hrvatske, Kanade, Nemačke, Mađarske, Grčke, Italije, Crne Gore, Rumunije, Slovačke, Turske i Srbije (A i B selekcija).

 


-  To je najveći vaterpolo turnir koji je do sada organizovan u Zrenjaninu. Posle mnogo godina naš grad je ušao u LEN kalendar zvaničnih takmičenja za vaterpolo. Na turniru će biti odigrano 28 utakmica, počev od 18. pa do 22. avgusta kada je na programu finale. Mečevi će se igrati svakodnevno od 9.30 sati pre podne pa do 20.30. Pauza će biti jedino za vreme ručka - rekao je Stoiljkovski, navodeći da će posle finala Svetske lige, koje je juna održano u Nišu, ovo biti najveće vaterpolo takmičenje u Srbiji ove godine.
Za vreme održavanja turnira, biće organizovano i polaganje za LEN licencu vaterpolo sudija. To je najznačajnija licenca u vaterpolo suđenju sa kojom će arbitri moći da sude po celom svetu.
Takmičari će biti smešteni u Domu učenika "Angelina Kojić Gina" i zrenjaninskom hotelu "Vojvodina".
Sponzori takmičenja su Jubmes banka, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Vaterpolo savez Srbije.