Najavljeni jubilarni 25. ''Dani piva''

Dvadeset i peti "Dani piva" biće održani od 25. do 29. avgusta, u organizaciji Grada Zrenjanina i Turističkog centra, a uz podršku Vlade AP Vojvodine, Ministarstva ekonomije i regiponalnog razvoja i Ministarstva zaštite životne sredine, najavila je danas Sanja Kostić, portparol Turističkog centra.
Gradonačelnik Zrenjanina i predsednik Organizacionog odbora manifestacije dr Mileta Mihajlov očekuje da ovogodišnji, jubilarni "Dani piva" budu najlepši, najbolji i najuspešniji. 
- Uložili smo ogromne napore, kako u organizacionom smislu, tako i u programskom delu. Zbog toga smo zahvalni Branislavu Grubačkom i Slavku Rodiću, koji su zajedno sa čitavim Organizacionim odborom manifestacije učinili sve kako bi program bio izuzetno dobar i kvalitetan, za sve generacije, od najmlađeg uzrasta do najstarijih. Ovogodišnji "Dani piva" biće baš onakvi kakvi bi i trebalo, da imaju i zabavni i turistički karakter – rekao je dr Mihajlov zahvalivši se svima koji su pomogli u organizaciji te manifestacije.

 


Prema rečima Branislava Grubačkog Gute, koordinatora programskih aktivnosti, tradicionalni zabavno – turistički festival, koji je odavno probio sve okvire lokalnog karaktera i ove godine nudi bogatu muzičku i kulturno umetničku ponudu.
- 25. Dani piva su prilika da neke stvari reformišemo, da postavimo neka pitanja, i da se osvrnemo na ono što se dešavalo i naprave neke smernice za budućnost. Dugo godina je zrenjaninska pivara bila oslonac nečega što se zovu "Dani piva", i to što ona ne radi pet godina mi ne možemo da promenimo, ali možemo da promenimo karakter manifestacije. Potrudili smo se da manifestaciju izvučemo iz samo te pivske priče, jer ovo je jedan zrenjaninski festival, ljudi koji ovde dolaze ne dolaze samo zbog piva, već zbog toga što je Zrenjanin kao grad sposoban da organizuje jednu veliku manifestaciju koja će biti i privrednog, turističkog, zabavnog i kulturnog sadržaja – rekao je Grubački.
Tokom trajanja "Dana piva" na štandovima će biti točeno preko 20 vrsta piva, program će se odvijati na nekoliko lokacija u gradu, a najveći broj posetilaca očekuje se na Žitnom trgu.
Na glavnoj bini koja će tamo biti postavljena gostima festivala predstaviće se E-Play, Letu štuke, Pekinška patka, Vrelo, Bistrik, Esma Redžepova, Oružjem protivu otmičara, Orthodox Celts, Goblini, Prljavi inspector Blaža i Kljunovi, Kiki Lesendrić i Piloti, Santos Brothers, Riblja čorba i drugi.

 


Na glavnom gradskom trgu biće predstavljen gradski projekat "Zrenjanin – Evropska prestonica kulture 2020."
Lokacija Gradske bašte i ove godine biće rezervisana za večeri evergreen i nostalgija, jazz i klasične muzike. Na tom mestu nastupiće Bend Ljube Živkova, Frajle, Kemal Monteno i drugi.
Na Trgu dr Zorana Đinđića, gde se, po pravilu, godinama unazad okupljaju mladi, u sklopu "Dana piva" biće ponuđeni nastupi aktuelnih disk džokeja, uz različite popularne muzičke žanrove.
Najmlađu publiku će animirati Kreativni centar CEKOM i "Žuta kuća", koji će svakodnevno nastupati na bini u glavnoj gradskoj ulici. Na istoj bini održavaće se i karaoke takmičenje.
Kako je najavila Milica Dalja iz Turističkog centra, na sceni "Sima Cacin" i gostima "Panonskog dvorišta", na lokaciji stare pijace u Tiršovoj ulici, tokom pet večeri, pored tradicionalnog Internacionalnog festivala folklora "Lala" i Festivala tamburaša "Prim za primom" predstaviće se i ženski harmonikaški sastav "Meškarke", Zvonko Bogdan, klapa "Volosko" duo Selimova- Želčevski i drugi.
Slavko Rodić, član Organizacionog odbora manifestacije, istakao je da su ove godine postavljeni standardi, ali da se istovremeno vodilo računa da "Dani piva" budu primereni kriznom vremenu i značajnom jubileju.  
U sklopu 25. "Dana piva", u zrenjaninskoj hali sportova održaće se 9. Međunarodni sajam inovacija, kooperacije i preduzetništva INOCOOP.