Otvoreni 25. ''Dani piva''

Jubilarna, 25. zabavno-turistička manifestacija "Dani piva" počela je u sredu uveče tradicionalnom zdravicom, vatrometom i nastupima rok sastava ''Pekinška patka'' i ''Letu štuke'' na ispunjenom Žitnom trgu.
"Dane piva", koji će trajati do 29. avgusta uz brojne pivske i gastronomske štandove i za posetioce besplatan muzički program na nekoliko gradskih trgova, na glavnoj bini na Žitnom trgu otvorio je zdravicom glumac zrenjaninskog pozorišta Prvoslav Zakovski i pozdravnim govorom gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov.

 


- Možemo da otvorimo novu stranicu ove manifestacije. Želim da vam ovi 'Dani piva' budu nezaboravni - poručio je Mihajlov.
Na Žitnom trgu prvi su nastupili američki rok sastav Stereotype i potom alternativni žensko-muški sastav E Play iz Beograda.
Nakon toga nastupio je sarajevski rok sastav Letu štuke, kao i legendarna pank grupa Pekinška patka iz Novog Sada, koja se ponovo okupila ove godine za povratničke koncerte u junu u Beogradu i Zagrebu, povodom tri decenije od kultnog singla "Bila je tako lijepa".

 


Prve večeri na festivalu koji se ove godine održava pod sloganom "Stara banatska priča" otvorena je i scena "Sima Cacin", gde je državni sekretar za turizam Goran Petković rekao da "'Dani piva' nude "za svakog ponešto uz tamburaše na jednoj, tehno na drugoj strani i decu koja se igraju".
- Dani piva su tek počeli, teško je reći kako će biti do kraja, ali su utisci odlični. Ne plašim se da će se svi koji ovde dođu dobro provesti - kazao je Petković.
Povodom jubileja, u Istorisjkom arhivu otvorena je izložba pod nazivom "25 godina Dana piva", autora Gorana Živića.

 


Druge večeri "Dana piva" u četvrtak na Žitnom trgu nastupaju etno-pop grupa Vrelo iz Rume, Bilja Krstić i njen orkestar Bistrik i makedonska pevačica Esma Redžepova.