Radio Zrenjaninu priznanje ''Mladgrad 2010'' za emisiju ''Cool Zone''

Radio Zrenjanin dobio je priznanje "Mladgrad 2010", koje dodeljuje nevladina organizacija "Građanske inicijative", u saradnji sa ministarstvima za sport i omladinu i za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Ovo priznanje dodeljuje se lokalnim samoupravama i medijima, za doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici, a uručila ga je ministarka za sport i omladinu Srbije Snežana Samardžić Marković. U kategoriji medija, uz Radio Zrenjanin, nagrađeni su Radio Novi Sad, potom novosadski radio "021", kao i internet-portali youth.rs i infostud.com
 
 
 
Tim povodom, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton priredio je juče prijem za direktorku Radio-Zrenjanina Ljiljanu Popović, njenu zamenicu i autorku projekta realizacije emisije "Kul zona" Nadicu Jakovljev i urednika programa za mlade i koordinatora projekta Nedeljka Golušina. Radio Zrenjanin je, po rečima Popovićeve, realizacijom emisije "Kul zona" izazvao interesovanje u širim okvirima, a to je i priznanje za sam grad.
- Zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za informacije, koji nam je odobrio finansijska sredstva, emisija je pokrenuta septembra prošle godine. Iako je projektom predviđeno da se ona emituje tri meseca, zahvaljući kvalitetu i entuzijazmu mladih koji je uređuju, emitovanje je nastavljeno i nadamo se da će trajati još – istakla je Popovićeva.
 
 
Nadica Jakovljev rekla je da Radio Zrenjanin pokušava da regrutuje nove, mlade slušaoce, s obzirom da ga prate pretežno sredovečni građani, i da je jedan od načina na koji se to može postići upravo emitovanje ovakvih emisija.
- U poplavi negativnih informacija o mladima, u kojima se, u medijima, oni pojavljuju kao nasilnici i neko ko radi loše stvari, moram da istaknem mlade iz našeg grada koji su realizovali ovu emisiju. To je jedna sjajna ekipa, koju smo mi samo usmerili i uputili joj neke neophodne savete, a sve ostalo oni su radili po sopstvenom nahođenju, i to, što dokazuje i ovo priznanje, veoma uspešno. Ima, dakle, mladih u ovoj i u drugim sredinama koji žele da rade, vole da rade i koji su dobra vest – dodala je Jakovljeva. 
 
Koordinator realizacije emisije "Kul zona" Nedeljko Golušin rekao je da je emisija zamišljena kao kolaž tema o gorućim problemima mladih i mogućnostima da se oni reše. Ostvarena je i obostrano korisna saradnja s Kancelarijom za mlade Grada Zrenjanina. Ovo priznanje svakako predstavlja još jednu promociju Radio Zrenjanina,  Grada Zrenjanina i aktivnosti mladih – ističe Golušin. 
 
 
Čestitajući na priznanju "Mladgrad 2010", predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton rekao je da se radi o značajnom priznanju, dodeljenom od strane viših instanci, koje govori da je Radio Zrenjanin kvalitetan medij i da imamo čime da se podičimo i u sferi novinarstva.
 - I lokalnoj samoupravi je potrebno i korisno da ima prave novinare, koji će i kritikovati i hvaliti, kada je to neophodno, a ono što je takođe značajno u vezi sa ovim priznanjem jeste da mi imamo mlade ljude koji su talentovani i sposobni da uspešno naslede sadašnju novinarsku strukturu. Generacijski jaz u ustanovama ponekad zasmeta, ali na Radio Zrenjaninu to zaista nije slučaj, jer mladi koji uređuju emisiju  "Kul zona" imaju punu podšku svojih starijih kolega – rekao je Aleksandar Marton.
 
Emisiju "Cool Zone" vode Katarina Vučetić i Nemanja Golušin, a na programu Radio Zrenjanina je četvrtkom od 18.45 – 20.00 časova.