Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva INOKOOP 2010.

Ministar energetike i rudarstva u Vladi Srbije, dr Petar Škundrić otvorio je danas u Zrenajninu 11. Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva INOCOOP 2010. koji organizuje Regionalna privredna komora Zrenjanin i Opšte udruženje preduzetnika u saradnji sa Turističkim centrom grada.
Ministar Škundrić istakao je da ga posebno raduje što su organizatori manifestacije odabrali da na tradicionalan način prikazuju jednu drugu vrstu delatnosti, inovacije, koja oplemenjuje ljudsku dušu s jedne strane, ali omogućuju i punjenje porodičnog budžeta i otvaranje novih radnih mesta.

 


“U sklopu inovativnih napora koje čine učesnici ovog sajma sigurno je da je jednako značajna i kooperacija koja stvara mogućnost potrebnog nivoa obima ekonomije za racionalno i ekonomično poslovanje, a sve to nije moguće bez valjanog preduzetništava i mislim da sama filozofija sajma postavčjena na najbolji mogući način” kazao je dr Škundrić.
Predsednik Privredne komore Zrenjanina Milan Radovanović kazao je da na Sajmu učestvuje približno 200 izlagača iz Zrenjanina i okoline, Srbije i država u okruženju, a glavna tema ove privredne manifestacije jeste “Energetske efikasnost -  Alternativni izvori energije.

 


«To nije slučajno opredeljenje iz razloga što je hrana, zajedno sa energetikom izuzetan problem, ne samo za naš region već i Evropu i ceo svet» rekao je Radanović
Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov istakao je da je “INOKOP” preppoznatljiva smotra čiji učesnici vide jasan interes i mogućnost da sa ovog mesta ponude svoje proizvode I usluge približe što većem broju korisnika.
Sajam će trajati do 28. avgusta, a programom je predviđen niz pratećih manifestacija i programa kroz organizovanje okruglih stolova, prezenmtacijatematskih konferencija i sličnog.