Novi investitori u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov potpisao je juče ugovore o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni "Jugoistok".
Nemačka kompanija E.F.M. Fabrikejšn vlasnika Zigfrida Vildemara kupila je 6.500 kvadratnih metara građevinskog zemljišta u novoj industrijskoj zoni Jugoistok u Zrenjaninu, gde planira da izgradi gumarski pogon i zaposli 80 radnika, saopšteno je prilikom jučerašnjeg potpisivanja ugovora u gradskoj kući. Prema rečima nemačkog investitora, investiranje je logičan sled nakon višegodišnje saradnje sa zrenjaninskim preduzećama, koje datira još iz osamdesetih godina.

 

  


Pored nemačkog proizvođača, ugovor sa predstavnicima lokalne samouprave u Zrenjaninu i JP Direkcija za izgradnju grada, potpisao je i menadžment firme Luksol - Farmacija. Domaća firma kupila je 9.300 kvadratnih metara građevinskog zemljišta i planira da izgradi pogon za proizvodnju penicilinskih preparata. U ovoj firmi radilo bi u početku 50 radnika, rekla je direktorka Milana Zlokas i objasnila da ova firma nema veze sa hemijskom industrijom Luksol u Zrenjaninu.

 


- Imamo kontakte i sa novim investitorima i o tome će biti reči u bliskoj budućnosti. Ne gledamo da li su firme velike ili male, nama su svi investitori isti, zato što je bitno da zapošljavaju našu radnu snagu – poručio je Knežević,direktor JP Direkcija za izgradnju grada, dok je gradonačelnik Mihajlov konstatovao, da je ovo tek početak popunjavanja nove industrijske zone, koju je ovoga leta otvorio predsednik Boris Tadić.