Radovi na asfaltiranju ulica u naselju ''Berbersko''

Gradonačelnik Grada Zrenjanina dr Mileta Mihajlov obišao je danas radove na asfaltiranju ulica u zrenjaninskom naselju "Berbersko", za šta je, kako je naveo, iz lokalnog budžeta izdvojeno 22 miliona dinara.
- Trenutno se asfaltiraju Splitska, Jadranska i Istarska ulica, a reč je o ukupnoj dužini od dva kilometra ulica koje će biti asfaltirane u ovom naselju. Radovi se odvijaju po predviđenom planu i programu. U narednom periodu biće izvođeni radovi na izgradnji ivičnjaka i trotoara. Predviđamo da oni budu završeni u roku, odnosno, da ćemo jesen i zimu dočekati sa potpuno završenom ulicom – rekao je novinarima gradonačelnik Mihajlov.

 


Direktor zrenjaninskog javnog preduzeća "Direkcija za izgradnju i uređenje grada", Branislav Knežević kaže da se u naselju "Berbersko" završavaju radovi na asfaltiranju šest ulica: Jadranska, Splitska, Istarska, Nova 1, Nova 2, Nova 3.
- Izvođač radova je preduzeće "Vojvodina put", preostaje da se uradi 3,5 kilometra trotoara, sa jedne i druge strane ulice, pa će nakon dužeg perioda građani ovog dela grada dobiti infrastrukturu, dostojnu 21. veka – naveo je Knežević.
Ovi radovi, kako je rečeno, sprovode se u skladu sa namerom lokalne samouprave da se završe započeti projekti, kao što je to bio slučaj sa završetkom nove hale sportova, radova na izgradnji infrastrukture u industrijskoj zoni "Jugoistok – Ečka", nove zgrade Medicinske škole i drugih.

 


Takođe, u planu su i radovi na završetku obilaznice koja bi u Zrenjaninu rešila jedan od gorućih problema nastalog zbog tranzitnog saobraćaja koji se odvija kroz pojedine ulice u gradu.
- Obilaznica u Zrenjaninu gradi se već dvadeset godina, i to jeste problem Zrenjanina i svih većih gradova. Za poslednjih dvadeset godina izgrađeno je 5,5 kilometara obilaznice i jedan nadvožnjak. Ostalo nam je da uradimo još 5,5 kilometara puta, nadvožnjak i most. Važno je napomenuti da smo u poslednjih godinu dana uradili 2,5 kilometara puta i naravno, planiramo da nastavimo izgradnju obilaznice. Intenzivno se radi na projektima mosta i nadvožnjaka kao i na pripremi za eksproprijaciju zemljišta koja će biti završena krajem ove godine – rekao je gradonačelnik Mihajlov napominjući da bi, po proceni stručnjaka, obilaznica mogla da bude gotova za dve do dve i po godine.
Prema njegovim rečima, još se ne može reći koliko je sredstava neophodno za njenu izgradnju budući da još nisu završeni svi projekti i eksproprijacija, ali će, naveo je, u svakom slučaju sredstva u potpunosti biti obezbeđena.