Sve više članova u kubu "Trap 2003"

Na zrenjaninskom strelištu, u organizaciji kluba “Trap 2003”, održano je takmičenje u gađanju glinenih golubova, a u cilju promovisanja tog sporta strelište je posetio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić. Prema njegovim rečima, gađanje glinenih golubova u Zrenjaninu je izuzetno razvijen sport, ali se o tome malo zna.

 


-Ovaj klub ima izuzetno dobre strelce koji su na nivou Srbije postigli zavidne rezulatate. Među strelcima kluba "Trap 2003" bilo je i nekoliko reprezentativaca naše zemlje. Sport je u našem gradu razvijen, međutim kako se o tome malo zna, današnja poseta organizovana je u svetlu promocije i popularizacije tog sporta. Današnji turnir je tradicionalan, organizovan povodom 2. oktobra, i zaista je lepo kada se sportisti i lovci druže na ovaj način – rekao je Kaurić, napominjući da su na turniru učestvovali strelci iz susednih opština, okolnih sela i Zrenjanina.
Živojin Tabački, sekretar kluba "Trap 2003", takođe kaže da se taj sport u poslednjih  nekoliko godina omasovljuje, te da je ove godine u banatskoj ligi učestvovalo čak 13 ekipa, napominjući da na državnom nivou ima oko 35 ekipa.
-Smatramo da sport ima budućnost, posebno iz razloga što je divljači sve manje, pa se mnogi lovci sve više okreću gađanju glinenih golubova. Jeste da je skup sport, ali se nadamo većem broju članova – kazao je Tabački.