''Zajedno do zelene Alternative''

U Dnevnom centru za decu i mlade sa invaliditetom "Alternativa" organizovana je akcija ozeljenjavanja dvorišta kojoj su prisustvovali i gradonačelnik Grada Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i Zorica Denda, pomoćnica gradonačelnika.  
- Ovo je zajednički projekat lokalne samouprave i Udruženja paraplegičara Banata, zajedno smo konkurisali kod BCIF-a i za taj projekat dobili 350.000 dinara koje smo iskoristili za ozeljenjavanje i oplemenjivanje "Alternative". Na taj način deci u ovom centru omogućen je lepši ambijent i veća radost tokom boravka u njemu - rekao je gradonačelnik Mihajlov, napominjući da će se sa realizacijom ovakvih projekata nastaviti i ubuduće.

 


Predsednica Udruženja paraplegičara Banata, Kristina Živankić kaže da je današnja akcija zapravo deo projekta "Zajedno do zelene Alternative" koji je udruženje sprovelo kako bi se uredilo dvorište dnevnog centra.
- Projekat je rađen ispred Grada Zrenjanina i u saradnji sa Poljoprivrednom školom. Urađena je staza, nabavljeno je šezdesetak komada sadnica, uradili smo česmu i kupljene su tri klupe – kazala je Živankić.

 


Inače, sadnju su danas obavili učenici Poljoprivredne škole, a Zorica Radomirović, vaspitač u "Alternativi" kaže da im rad na ovom projektu i uključenje omladinaca - srednjoškolaca puno znači.
- U našem centru trenutno je smešteno petnaestoro dece, dvoje nove dece uključeno je iz Čente. Imamo mlađu grupu dece uzrasta od pet i stariju uzrasnu grupu do 20 godina. Prostor u kome ona borave sada je oplemenjen, pa će moći da izlaze i u dvorište. Deca su zadovoljna – kazala je Radomirovićeva.