Iskočile iz šina tri cisterne sa zapaljivom hemikalijom

U blizini glavne železničke stanice u Zrenjaninu juče ujutru iskliznule su iz šina tri cisterne u kojima je prevožena zapaljiva hemikalija (C4 frakcija) iz pančevačke "Petrohemije" u elemirsku Fabriku sintetičkog kaučuka.
 
 
 
U incidentu nije bilo povređenih, a kako je potvrđeno iz Policijske uprave u Zrenjaninu, nije došlo do curenja iz cisterni. Uzroci nezgode nisu objavljeni, a na lice mesta odmah su izašli policija i vatrogasci, koji će obezbeđivati cisterne dok se ne pretoče.
- Za tu namenu iz elemirske FSK biće dovezene tri prazne cisterne. C4 frakcija je smeša nezasićenih i zasićenih ugljovodonika, bezbojna, ali zapaljiva tečnost koja se koristi za dobijanje sirovina za sintetički kaučuk - saopšteno je juče.
 
Direktor poslova za korporativnu bezbednost "Petrohemije" u Pančevu Dragan Zavišić rekao je da nema opasnosti od izlivanja zapaljive materije.
- Javnost može biti spokojna i mirna. Obavljena su potrebna merenja eksplozivnosti i utvrđeno je da nema curenja robe koja se nalazi u cisternama, ali je mesto ipak obezbeđeno - rekao je on.
 
Načelnik odeljenja za vanredne situacije u Zrenjaninu Goran Marjanović kazao je da je kompozicija otkačena, a na licu mesta ostale su četiri cisterne, od kojih su tri ugrožene.