Prioritet građani Zrenjanina, a ne održanje vlasti

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov istakao je danas da je, posle razgovora sa koalicionim partnerima – strankom G17 plus, koalicija u gradu stabilna i da ta stranka ostaje i dalje partner sa kojim će se zajedno raditi na prosperitetu Zrenjanina.
On je na današnjoj, redovnoj konferenciji Demokratske stranke, kojoj su prisustvovali zamenik gradonačelnika i predsednik Gradskog odbora G17 plus u Zrenjaninu Goran Kaurić i funkcioneri te stranke, rekao da su opstanak grada, bolji život građana i nova radna mesta ciljevi ka kojima će svi zajedno raditi. 
- U ovom trenutku nije prioritet održanje vlasti u Zrenjaninu, već su to naši građani, a mi smo ovde zbog njih i moramo završiti ono što je isplanirano za ovu godinu - kazao je gradonačelnik Mihajlov, podsećajući da je reč o tridesetak projekata koji će biti realizovani kako u gradu, tako i u naseljenim mestima.

 


Goran Kaurić je istakao da je Zrenjanin i posle izbora 2008. godine bio jedan od prvih gradova i opština koje su formirale demokratsku vlast, čime je pokazano da je Zrenjanin grad koji ide napred i koji ozbiljno gradi političku osnovu, što nikada nije dovedeno u pitanje, iako je taj grad bio pred mnogim izazovima.
- U Srbiji gradovi i opštine vode utakmicu koja je vrlo oštra i vrlo često bez kompromisa, ali samo političkim jedinstvom možemo parirati drugim gradovima i održati tempo razvoja, boriti se za nove investicije i radna mesta, da mladost Zrenjanina nađe mesto u svom gradu, a sela bolje žive - rekao je i dodao da on i gradonačelnik rade u istom smeru a da su prioritet Grad i bolji život Zrenjaninaca.
Na pitanje novinara da li je nepojavljivanje gradonačelnika u zrenjaninskim fabrikama u vreme prošlonedeljne posete ministra Mlađana Dinkića možda dokaz raskola lokalne koalicije, gradonačelnik Mihajlov je rekao da poziv nije dobio.
- Nisam dobio poziv, a kada poziv ne dobijem, onda ne idem i nema tu nikakve dileme. Da li sam lično bio pogođen tim postupkom ili nisam to je moja lična stvar, ali nijednog trenutka nisam imao dilemu, nisam hteo da ugrozim 350 novih radnih mesta i nisam hteo da pravim nikakav problem. Posao za 350 naših ljudi nisam hteo da ugrozim, to je najvažnije. Druga je stvar da li bih, da sam ministar, otišao u neki grad a da ne pozovem gradonačelnika tog grada - rekao je dr Mileta Mihajlov. 
Kaurić je izjavio da nije uticao na takvu odluku ministra, ali da je važno da se u gradu vodi jedinstvena politika, a ne lična promocija, budući da su razvoj grada i njegov prospretitet na prvom mestu.
Predsednik GO DS Predrag Grgić ocenio je da je postupak ministra Dinkića "stvar političke kulture i ličnog vaspitanja".