Evropsko prvenstvo u košarci za žene do 20 godina

Prijateljska utakmica Srbija – Francuska biće odigrana 1. jula u 20.30 časova u zrenjaninskoj hali sportova, u sklopu Evropskog prvenstva u košarci za žene do 20 godina, koje će se odigrati od 07. – 17. jula 2011. godine u Srbiji, odnosno Novom Sadu i Zrenjaninu. 
To je najavljeno na današnjoj konferenciji za nvinare organizovanoj u Multimedijalnoj sali Gradske kuće na kojoj su pored gradonačelnika dr Milete Mihajlova, govorili i dr Lazar Pantelić, predsednik Organizacionog odbora prvenstva i Miodrag Ličina, predsednik košarkaškog saveza Zrenjanina.

 


- Posle rvačkog prvenstva još jedna velika čast za naš grad gde se organizuje Evropski ampionat za devojke u košarci. Trudićemo se ponovo da budemo dobri domaćini i organizatori, i koliko sam informisan pripreme su u toku i očekujemo da sve protekne u najboljem redu. Iskoristio bih priliku da pozovem sugrađane da dođu i podrže našu reprezentaciju – rekao je gradonačelnik.
Dr Lazar Pantelić napominje da je, kada je reč o organizaciji,  u Gradu Zrenjaninu zahvaljujući gradonačelniku i Upravi Grada sve protiče bez poteškoća, što, kako kaže, to ne može reći i za Novi Sad.
- Siguran sam da ćemo i probleme u Novom Sadu rešiti. Ovde je sve spremno i siguran sam da će sutrašnja utakmica naše reprezentacije biti propraćena od velikog broja navijača i ljubitelja košarke i da će naša reprezentacija koja se ubraja u favorite opravdati tu ulogu – rekao je Pantelić.
Kako je naveo, posebno iznenađenje biće utakmica reprezentacije Francuske sa Srbijom, u Žitištu.