Sutra počinju ''Dani Uroša Predića'' u Orlovatu

U Orlovatu sutra počinje manifestacija "Dani Uroša Predića", i trajaće do nedelje, 12. juna. Svečano otvaranje planirano je za subotu, u 10 časova, kada će biti organizovano osvećenje novog nadgrobnog spomenika Uroša Predića na mesnom groblju u Orlovatu.
 
 
Boško Kojčić, član organizacionog odbora te manifestacije kaže da su do sada obeležavane godišnjice vezane za život Uroša Predića.
- Međutim, izradom Strategije razvoja sela do 2020. godine, mi smo predvideli da ustanovimo "Uroševe dane" i da to bude odvojeno od Dana mesne zajednice, da traju tri sadržajna dana, a vezano za ime i delo tog umetnika, kao i za ruralni razvoj turizma – rekao je on napominjući da je sadržaj ovogodišnjeg programa raznolik.
 
 
- Pored škole slikanja koju će voditi Viorel Flora, postavićemo i izložbu radova koji su nastali tokom dosadašnjih kolonija od 1998. godine, do danas, a osvetićemo i grobno mesto Uroša Predića, koje smo potpuno rekonsrtuisali i uredili. Takođe, imaćemo pesničke večeri i mnogo toga još. Pozivamo sve da dođu, Orlovaćani se trude da Uroša vrate tamo gde mu je mesto, jer je nepravedno četrdesetak godina bio zapostavljen – dodao je Kojčić, zahvaljujući se Gradu Zrenjaninu na pomoći.