Svečano uručene diplome ''Vuk Karadžić'' i nagrade učenicima generacije

U prijatnom ambijentu zrenjaninske Gradske bašte danas je priređen svečani prijem za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina koji su u školskoj 2010/11 godini završili školovanje kao nosioci diplome "Vuk Karadžić", kao i za učenike generacije u svim školama.
 
      
 
      
 
Najuspešnijim učenicima Grada Zrenjanina se prvo obratio i na uspehu čestitao Staniša Banjanin, načelnik Školske uprave Ministarstva prosvete i nauke u Zrenjaninu, a diplome "Vuk Karadžić" im je uručio gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov. Banjanin je napomenuo da se u Srbiji, što smo ovih dana i svedoci, pojavljuju novi pravi idoli za mlade generacije, koji su uzor i za ceo svet, pa je poželeo i najboljim zrenjaninskim učenicima da nekome budu uzori i da nastave s uspesima u daljem školovanju.
 
            
 
     
 
Gradonačelnik dr Mileta Mihajlov poželeo je osnovcima da budu dobri đaci i u srednjoj školi, a studentima da završe fakultete koje su odabrali, da se vrate u Zrenjanin i doprinesu njegovom razvoju, a ako odu u drugu sredinu, da ne zaborave odakle su krenuli i gde su uspešno započeli svoje školovanje.
 
Osim nagrada "Vuk Karadžić", gradonačelnik Mihajlov je uručio i prigodna priznanja učenicima generacije u svim osnovnim i srednjim školama.  
 
Grad Zrenjanin ove je godine najbolje učenike nagradio i posebnim poklonom - sezonskom propusnicom za Gradski bazen. Svi dobitnici diploma "Vuk Karadžić" i učenici generacije već od sutra mogu se javiti bazenu i podići svoje propusnice. Pritom je potrebno da ponesu đačku knjižicu ili neki drugi identifikacioni dokument, kao i jednu fotografiju manjeg formata. 
 
      
 
      
 
Svečanosti je prisustvovala i Zorica Denda, pomoćnik gradonačelnika za oblast društvenih delatnosti.
 
Za školsku 2010/11. godinu, diplome "Vuk Karadžić" i priznanja za učenika generacije, zaslužilo je 197 učenica i učenika osnovnih i 105 srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina.
 
Svečanost dodele nagrada i priznanja učenicima generacije i ove su godine zajednički organizovali Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin".