Za dobru prekograničnu saradnju u svim oblastima

Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, i predsednik Skupštine grada, Aleksandar Marton, priredili su u petak, 26. avgusta, prijem za predstavnike bratskih gradova i gradova prijatelja Zrenjanina iz susednih država, koji tradicionalno borave u našem gradu tokom "Dana piva". Ove godine Zrenjanin su posetile delegacije Temišvara, Arada i Rešica (Rumunija), Bijeljine i Milića (Republika Srpska, BiH), Mindsenta (Mađarska) i Bijele Slatine (Bugarska). 
 
      
 
Rumunski gradovi dugogodišnji su partneri Zrenjanina u mnogim oblastima, s opštinom Bijeljina u poslednjem periodu prisutna je obostrana želja za kompleksnijom saradnjom, dok su Milići, Mindsent i Bijela Slatina mesta koja sarađuju s mesnim zajednicama sa teritorije Grada Zrenjanina – Lukićevom, Mužljom i Belim Blatom. 
 
      
 
Gradonačelnik Mihajlov i predsednik Skupštine grada Marton uputili su gostima izraze dobrodošlice i zahvalnosti što prisustvuju manifestaciji "Dani piva" i izneli uverenje da će prijateljske veze između njihovih sredina i Zrenjanina biti produbljene, a saradnja proširena na više oblasti.
- Ponovo su nam u poseti naši dragi gosti, s kojima godinama negujemo prijateljstvo i međusobno se posećujemo. Pokušaćemo i danas da budemo dobri domaćini i organizatori i da na naše goste prenesemo dobro raspoloženje koje vlada tokom "Dana piva". Takođe, mi sa ovim sredinama realizujemo i neke zajedničke projekte, pa će, sigurno, i o tome biti reči tokom našeg viđenja u Zrenjaninu – rekao je, između ostalog, gradonačelnik Mihajlov. 
 
      
 
      
 
Delegacije bratskih gradova i gradova prijatelja organizovano su posetile i sajam "Inokop", kao i prostore na kojima su se odvijali programi u okviru "Dana piva", a u petak uveče prisustvovale su i tradicionalnom koktelu u zrenjaninskoj Gradskoj bašti.