Decenija saradnje Belog Blata i Pribelca

Povodom desetogodišnjice saradnje kulturno-umetničkih društava iz Belog Blata i mesta Pribelce u Slovačkoj Republici, članovi Folklorne sekcije Mesnog odbora Matice slovačke u Belom Blatu boravili su tokom prošle nedelje u Pribelcu. 
 
 
MO Matice slovačke u Belom Blatu od 2001. godine neguje saradnju sa KUD "Bažalička" iz Pribelca, a ta saradnja je 2005. godine i formalno potvrđena potpisivanjem sporazuma o bratimljenju između opštine Pribelce i Mesne zajednice Belo Blato. Da ovaj sporazum nije samo slovo na papiru, potvrđuju i česte međusobne posete, smotre folklora, druženje i negovanje dobrih i tolerantnih odnosa, koje se reflektuje ne samo na nivou zbratimljenih mesta, već i na nivou dve države, Srbije i Slovačke Republike.
 
 
Beloblaćane je i ovoga puta u Pribelcu pozdravio predsednik mesta, ing. Pavel Kolar, a u ime gostiju prigodne poklone Grada Zrenjanina i Belog Blata uručila je Jarmila Hromčik, zaposlena u Odeljenju za informacione i komunikacione tehnologije Gradske uprave Zrenjanin.
 
Članovi Folklorne sekcije MO Matice slovačke dugo su se pripremali za ovu posetu, što su prepoznali i domaćini, pa su njihov nastup nagradili dugim aplauzom. Čestitke nakon nastupa su takođe potvrdile da su Beloblaćani pripremili kvalitetan program.
 
     
 
Pribelčani su i ovoga puta bili gostoljubivi i predusretljivi domaćini, a Beloblaćani su obećali da neće ostati dužni i najavili novo druženje stanovnika zbratimljenih mesta, ovoga puta u Belom Blatu.