Gradonačelnik uručio školske torbe đacima prvacima

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov uručio je danas školske torbe i pibor đacima prvacima Osnovne škole «Jovan Cvijić» i tom prilikom poželeo im srećan početak školovanja.
- Kao i prethodinih godina lokalna samouprava se pobrinula da obraduje đake prvake. Ove godine smo obezbedili poklone za početak škoske godine za 1.264 đaka. Poželeli smo im da budu dobri i uspešni đaci, i dobri ljudi, a to će biti samo ukoliko budu slušali svoju učiteljicu i poštovali svoje roditelje – rekao je gradonačelnik Mihajlov.

 


Direktor škole «Jovan Cvijić», Nenad Milovančev, kaže da ta ustanova ima tri odeljenja prvaka sa ukupno 85 učenika.
- Uz pomoć lokalne samouprave obezbedili smo torbe i pribor a očekujemo da nam stignu i udžbenici koje smo naručili i dobijamo od Republike. Ono što mogu reći jeste i to da naši prvaci početak školske godine dočekuju u potpuno renovinarim i opremljenim prostorijama – rekao je direktor Milovančev.

 

     


Torbe i školski pribor dobiće 1.264 učenika 27 osnovnih škola. Uz đačku torbu, prvaci će dobiti i nekoliko svesaka, kolaž papir, komplete grafitnih olovaka, drvenih, vodenih, voštanih bojica i četkica i pernicu.
U cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju đaci prvaci su na poklon dobili i fluoroscentne prsluke, koje bi trebalo da nose na putu od kuće do škole.