Medved iz ''Trofeja'' usmrtio ženu koja ga je hranila

Mrki medved zvani Miša, jedan od "zaštitnih znakova" etno-sela "Tiganjica" i restorana "Trofej" kod Stajićeva, usmrtio je juče Veroniku Sarčev (59) iz ovog mesta, radnicu u restoranu.
 
Tragedija se dogodila oko 13 časova, kada je nesrećna žena, kao što je činila i prethodne tri godine, ušla u kavez da bi nahranila medveda. Okolnosti pod kojima je nesrećna žena izgubila život još nisu razjašnjene, a medveda je, hicem u glavu, ubio jedan policajac koji je naišao posle ovog strašnog događaja. 
 
 
Medved se, uprkos pokušajima osoblja restorana i gostiju da ga odvrate od žrtve, udaljio od žene tek kada je prestala da daje znake života. Lekari iz hitne pomoći mogli su, po dolasku, samo da konstatuju smrt. Vlasik restorana Z.O. (32) iz Zrenjanina je uhapšen.
 
Medved Miša petnaest godina bio je stanovnik poznatog etno-sela, u koje je doveden 1995. godine kao siroče iz ratom zahvaćene Bosne. Majka mu je nastradala od nagazne mine, a njega su, uz još jedno meče, pronašli vojnici Republike Srpske. Stigao je do Banata, gde ga je preuzeo tadašnji vlasnik restorana "Trofej", Ljubiša Ostojin,  i ubrzo je mladunče medveda postalo svojevrsna maskota restorana i mini-zoo vrta.
 
Početkom 2004. godine Miša je povredio 14-godišnjeg dečaka koji se približio tada nefunkcionalnom kavezu. Nakon toga je Društvo za zaštitu životinja iz Đurđeva, koje vodi Monika Brukner, uz pomoć donatora iz Švajcarske, obezbedilo velik i bezbedan kavez površine 400 kvadratnih metara, u okviru kojeg je bio i manji kavez za hranjenje. Kako se juče desilo da životinja dođe u kontakt sa ženom koja ga je hranila i da to završi tragedijom, utvrdiće istraga.