''Vip VOLI Kup'' najavio Evropski šampionat za odbojkašice

U Zrenjaninu je u subotu održan prvi polufinalni turnir "Vip VOLI Kupa", takmičenja u "street volley" za devojčice od 9 – 15 godina, koje se organizuje povodom XXVII Evropskog prvenstva 2011. – "Odbojka spaja", koje će se odigrati od 23. septembra do 2. oktobra u Italiji i Srbiji. Domaćini prvenstva u Srbiji biće Zrenjanin i Beograd, dok su u Italiji to gradovi Monca i Busto Arsicio.
 
     
 
Turnir je u zrenjaninskoj pešačkoj zoni okupio više od 500 devojčica, odnosno 111 ekipa, a 105 utakmica odigrano je na tri terena, i uz prisustvo velikog broja  Zrenjaninaca. Učesnicama turnira i gledaocima obratili su Vladimir Grbić, potpredsednik OSS i promoter "Vip VOLI Kupa", dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina i Zoran Avramović, direktor marketinga OSS, da bi potom Grbić i Mihajlov izveli početne servise.
 
      
 
- Izuzetan događaj u gradu sporta i gradu mladosti, na kom danas učestvuju devojčice iz Grada Zrenjanina i opštine Žitište. Ovo je uvod za veliko takmičenje koje nam predstoji od 23. septembra do 5. oktobra i prvi turnir, za koji verujemo da neće biti i poslednji, već da se još masovnije na njemu okupimo i naredne godine – rekao je gradonačelnik Mihajlov, dok je naš proslavljeni odbojkaški as Vladimir Grbić istakao da je prošlogodišnji juniorski šampionat evrope za odbojkašice bio "uvertira" za ono što nam predstoji i da će organizacija biti još bolja.
- Nastavili smo tako gde smo stali, a podsetiću da smo i za organizaciju tog šampionata dobili sve pohvale, i sada u promociju evropskog šampionata krećemo organizovanjem prvog "strit volej" turnira u Zrenjaninu. Manifestacija je, kao što vidite, zaista izuzetna i ovo je dokaz da ima puno dece koja žele da se bave sportom, samo im se treba dovoljno posvetiti i s njima raditi – rekao je Vanja Grbić.
 
      
 
Plasman na Finalni turnir "Vip VOLI Kup", takmičenja u "street volley", koji će se odigrati u Beogradu 22. septembra, iz Zrenjanina je obezbedilo dvanaest ekipa. Šest ekipa devojčica uzrasta od 9 do 12 godina: Odbojka spaja, Klečanske nade, The best, Lazarevo 2001, Dream team i Dositej 5, te šest ekipa devojčica od 12 do 15 godina: Amaterke, Dositej 2, Dositej 1, Vip, Njegoš 5 i Mala sila.
 
Drugi polufinalni turnir "Vip VOLI Kupa" odigraće se 17. septembra u Beogradu. Na turnirima u okviru "Vip VOLI Kupa" takmičiće se oko 2000 devojčica, a najbolje očekuju pehari i nagrade koje je pripremila kompanija "Vip mobile", generalni sponzor Odbojkaškog saveza Srbije.