Fudbalerke u Gradskoj kući

Zrenjanin i Banatski Dvor domaćini su kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo za fudbalerke do 17 godina. Tim povodom, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić, primio je danas u Plavom salonu Gradske kuće rukovodioce ekipa iz Danske, Turske, Grčke i Srbije koje učestvuju na kvalifikacijama.

 


- Još jedno značajno takmičenje u Zrenjaninu. Moram reći da smo u poslednjih nekoliko godina imali veliki broj međunarodnih takmičenja, što i jeste u interesu Grada jer su sportisti najbolji ambasadori. Drago mi je što su nam u gostima, osim naših, i takmičarke iz Danske, Turske i Grčke. Koliko sam čuo oduševljeni su našim gradom, organizacijom, i to je naš veliki doprinos ženskom fudbalu – rekao je Kaurić napominjući da je Zrenjanin i pre dve godine bio domaćin sličnom turniru koji su organizovali UEFA i Fudbalski savez Srbije, što,kaže, dokazuje da je naš grad dobar domaćin.
Dejvid Grifits, predstavnik UEFA-e, ukazujući da je izuzetno zadovoljan organizacijom, kaže da je ženski fudbal u svetu u ekspanziji, što je slučaj i u Srbiji.
- U to smo se mogli uveriti na ovom turniru. Devojke su tako dobro igrale da su činile ponosnim svoje države – rekao je Grifits.
Inače, turnir se u Zrenjaninu i Banatskom Dvoru odigrava od 29.septembra do 4. oktobra.
Selektor reprezentacije Srbije, Zoran Sretenović kaže da su naše reprezentativke do sada odigrale «lavovski deo posla», i očekuje plasman u drugi krug takmičenja. 
Sutra je u Zrenjaninu (14.30.) utakmica Srbija – Grčka; dok se u Banatskom Dvoru nadmeću Turska i Danska.