Prijem za Sanju Cvrkotu, balkansku šampionku u karateu

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina i mr Vojislav Matić, član Gradskog veća zadužen za sport, primili su juče u Sportskom savezu grada Zrenjanina (SSGZ), zajedno sa Srđanom Bogaroškim, generalnim sekretarom Saveza, uspešnu karatistkinju lazarevačkog KK "Zadrugar", Sanju Cvrkotu. Ona je osvojila zlatnu medalju na Balkanskom šampionatu, koji je nedavno održan u Larnaki na Kipru, a na kome su snage odmerile takmičarke iz Turske, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Rumunije, Mađarske, Srbije i Kipra. Prijemu su prisustvovali i trener "Zadrugara", Miloš Erić i internacionalni karate sudija, Milan Kovačević.
 
     
 
Mlada sportistkinja se zahvalila na dočeku, istakavši da su zlatnoj medalji prethodila tri teška meča:
- Prvi je bio protiv takmičarke iz Makedonije, drugi protiv takmičarke iz Bugarske, a u trećem sam pobedila Grkinju i time osvojila prvo mesto na Balkanu u konkurenciji seniorki, do 21 godine. S obzirom na to da sam prošle godine na istom takmičenju osvojila bronzu, očekivala sam da ponovim bar taj rezultat, ali je usledilo zlato – istakla je Cvrkota, kojoj sledeće nedelje predstoji put na Maleziju i Svetsko prvenstvo u karateu, nakon čega će se takmičiti u Nacionalnoj ligi, kao i na državnom Prvenstvu za mlađe seniore. 
 
 
Predstavnici Grada Zrenjanina, Aleksandar Marton i mr Vojislav Matić, izrazili su svoje zadovoljstvo još jednom potvrdom da je Zrenjanin grad sportova i da su sportisti kao što je Sanja Cvrkota dokazali da su najbolji ambasadori grada. Oni su joj poželeli sreću na predstojećem takmičenju, poručivši da je od velikog značaja za Zrenjanin i sama činjenica što će učestvovati i predstavljati grad.