Ambasador Brazila posetio Zrenjanin

Zrenjanin je juče posetio Njegova Ekselencija Alešandre Ador Neto (Alexandre Addor Neto), ambasador Brazila u Srbiji, i tim povodom gradonačelnik dr Mileta Mihajlov, zajedno sa svojim saradnicima, upriličio je prijem u Plavom salonu Gradske kuće.
- Trudili smo se da predstavimo Grad Zrenjanin u najboljem svetlu, da našem gostu predočimo sve privredne potencijale, našu izuzetno bogatu prošlost, ali i današnjicu Zrenjanina sa njegovom industrijskom zonom i svim onim što naš grad nudi domaćim i stranim investitorima – rekao je Mihajlov.
 
 
 
Ambasador Alešandre istakao je, nakon tog razgovora, da su mogućnosti za saradnju izuzetno široke, jer, kako je rekao, Brazil ima vrlo kompleksnu ekonomiju i danas proizvodi praktično sve. 
- Imamo slične ekonomije, veliku tradiciju što se tiče poljoprivredne proizvodnje, agroindustrije, ali i industrijske proizvodnje. Svakako ne možemo očekivati da ćemo sarađivati na svim tim poljima, ali cilj moje posete jeste da upoznam grad i vidim koji su njegovi potencijali, a onda ćemo učiniti zajednički napor koji će morati obuhvatiti, osim ljudi u Gradskoj upravi, i preduzetnike i Vlade obe zemlje. Ono što je najvažnije jeste da sa svim onim što budemo saznali o vašem gradu kasnije upoznamo brazilske privrednike. Ali, smatram da osim što ćemo upoznati privrednike, moramo upoznati i širu publiku, da uradimo mnogo na približavanju naših naroda, a to je osnova za bilo koju saradnju – rekao je novinarima ambasador Alešandre.
 
Nakon svečanog prijema, u sali Gradskog veća za goste je upriličena prezentacija investicionih potencijala – o industrijskoj zoni "Ečka".
 
     
 
Ambasador Brazila bio je u prilici i da se upozna sa brojnim ovdašnjim uspešnim privrednicima, na sastanku organizovanom u Privrednoj komori Zrenjanin.
 
Predsednik komore, mr Milan Radovanović upoznao je goste sa potencijalima srednjebanatskog okruga i, takođe, naveo da postoje velike mogućnosti za saradnju.
 
      
 
Ambasador je u pratnji gradonačelnika obišao centar grada, a zatim posetio i  Narodno pozoriše "Toša Jovanović" i Narodni muzej.