Plivačkim mitingom otvoren rekonstruisani bazen u Zrenjaninu

Na zrenjaninskom bazenu danas je počeo plivački miting "Serbia Grand Pri - Kup Zrenjanin 2011" koji će trajati do 13. novembra, a okupiće više od 500 takmičara iz 11 evropskih država.
Time je praktično i otvoren rekonstruisani bazen u Zrenjaninu koji nije bio u funkciji više od godinu dana, a prvim plivačkim trkama prisustvovali su danas i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov sa svojim saradnicima.

 


Predsednik Pajtić je, obraćajući se novinarima, podsetio da je pre dve godine u Zrenjaninu otvorena jedna od najmodernijih sportskih hala u zemlji, a da je danas otvoren rekonstruisani bazen što je, kako je kazao, izuzetno važno za grad odakle potiču značajna sportska imena kao što su Ivan Lenđer, Čaba Silađi i Miroslava Najdanovski.
- Mi nismo ljudi koji koriste da priliku da se setimo sportista samo kada postignu uspeh nego sistematski prilazimo potrebi da se ovim mladim ljudima pomogne. Pokrajinska Vlada je u prethodne tri godine opredeljivala po 10 miliona dinara za trenažne procese, za opremu naših olimpijskih kandidata, a preko Razvojne banke Vojvodine smo obezbedili stipendije za svih 16 olimpijskih kandidata sa teritorije Vojvodine -  rekao je Pajtić.

 


Gradonačelnik Mihajlov rekao je da Zrenjanin – Grad sportova ima još jedan značajan sportski događaj i to u godini kada se obeležava 130 godina plivačkog sporta u tom gradu.
- Uradili smo veliku i ozbiljnu rekonstrukciju našeg bazena i sada je u stanju da primi najeminentnije plivače i da se i njemu održavaju tako značajni sportski događaji, poput ovog danas - dodao je Mihajlov i ujedno se još jednom zahvalio svima koji su bili angažovani na sanaciji havarije sistema cevi do koje je, iz još uvek nepoznatih razloga, došlo u noći između nedelje i ponedeljka.

 


Naš proslavljeni plivač Ivan Lenđer kaže da na ovo takmičenje gleda kao na trening i da mu nisu bitni ni plasman ni vreme, ali je dodatna motivacija to što posle duže vremena pliva na bazenu u svom gradu.
On je pozvao sve Zrenjanince da ovih dana posete bazen, posebno jer će na ovom plivačkom mitingu učestvovati velika plivačka imena među kojima su Milorad Čavić, Nađa Higl, Đorđe Marković, Radovan Siljeski, Silađi Čaba, Miroslava Najdanovski, Marica Stražmešter i Boris Stojanović. Pored njih tu su i Duje Draganja, Federiko Kolbertaldo, Tanja Šmid, Mario Todorović, Martin Hohl, Luka Salermo i mnogi drugi.
Polufinala i finala plivačkog mitinga "Serbia Grand Prix - Kup Zrenjanin 2011.“ održavaće se u popodnevnim delovima od 17 časova, do 13. novembra, a ulaz za sve zainteresovane je besplatan.