Sanacija Doma kulture u Lukićevu

 Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić posetio je danas Lukićevo gde su u toku radovi na sanaciji krova Doma kulture u kojem je smeštena i Mesna zajednica. Vrednost tih radova je oko 9 miliona dinara, a sredstva za realizaciju tih radova obezbeđena su iz budžeta Grada Zrenjanina. Kaurić je tom prilikom istakao da je jedan od ciljeva ulaganja poboljšanje kvaliteta života u zrenjaninskim selima.


- Ovaj Dom kulture izgrađen je 1974. godine i praktično do sada nije bilo ozbiljnijih rekonstrukcija. Uz svesrdno zalaganje Saveta mesne zajednice Lukićevo i Grada Zrenjanina, koji je finansijski omogućio da se krene u građevinske radove, raduje me da će radovi na sanaciji krova, a koji su bili urgentni, biti i pre vremena završeni. Naime, u ovom Domu kulture, koji koriste mnoga udruženja iz Lukićeva, gotovo sve prostorije su bile u izuzetno lošem stanju, a sada ćemo ovom rekonstrukcijom omogućiti da se ti uslovi daleko poboljšaju. Takođe, u sklopu ovog posla, Lukićevo će dobiti i apoteku, koju do sada nije imalo, pa će meštanima Lukićeva biti omogućena kvalitetnija medicinska usluga, a sa druge strane adaptacija prostorija značiće i članovima brojnih udruženja, lovcima, penzionerima i mladima – rekao je Kaurić.


Predsednik Saveta mesne zajednice Lukićevo, Dragan Stanišić kaže da su od 2005. godine činjeni napori da se dođe do ovog cilja.
- Na ovom objektu imali smo ravan krov koji je bio potpuno neuslovan za ove prilike. Konačno dobili smo tu investiciju koja će nam omogućiti da naš Dom, koji zbog pada krovne konstrukcije, praktično nije bio u upotrebi od 2008. godine, ponovo koristimo i zaštitimo objekat od daljeg propadanja. To je najvažniji objekat u Lukićevu jer se u njemu nalaze Mesna zajednica i Mesna kancelarija, Dom zdravlja, bioskopska sala a uskoro ćemo početi i rekonsrtukciju dela objekta u kojem će biti smeštena apoteka. Tako će svi sadržaji od javnog interesa biti pod jednim krovom – naglasio je Stanišić.


Prema njegovim rečima, drugom fazom radova predviđena je totalna rekonstrukcija objekta, što podrazumeva sanaciju sanitarnog čvora, zidova, plafona, prozora, vrata, kao i vodovodne, kanalizacione i električne mreže.
- Drugom fazom će ovaj Dom zasijati punim sjajem kao što je to bilo 1974. godine – dodao je Stanišić.