U Kleku završena izgradnja prve faze kanalizacije, u toku gradnja apoteke

Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, pomoćnik gradonačelnika Zorica Denda i član Gradskog veća Danica Vulin posetili su danas mesnu zajednicu Klek, gde su se upoznali s radovima na kanalizacionoj mreži i izgradnji apoteke u ovom mestu. 
 
Klek je prvo naseljeno mesto na teritoriji Grada Zrenjanina u kom je počela izgradnja lokalne kanalizacione mreže, a prvim investicionim ciklusom radova, podsećamo, pre nekoliko godina obuhvaćeni su još Elemir, Melenci i Ečka.
 
      
 
Obilazeći deo Kleka u kom je počelo povezivanje individualnih domaćinstava na uličnu kanalizacionu mrežu, gradonačelnik Zrenjanina istakao je da je ovim završena prva faza radova i stvorena mogućnost da se oko 400 domaćinstava priključi na mrežu, kao i da će radovi biti nastavljeni, uz očekivanja da će tokom naredne godine kanalizacijom biti "pokriven" čitav Klek.  
 
Domaćini čelnicima lokalne samouprave bili su predstavnici MZ Klek, a žitelj ovog naseljenog mesta, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i jedan od kreatora projekta izgradnje kanalizacije, dr Gabor Lodi, rekao je da su aktivnosti u Kleku započele inicijativom Vlade AP Vojvodine da svako naseljeno mesto u pokrajini realizuje neki infrastrukturni projekat. 
- Gradu Zrenjaninu je 2008. godine iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine pripalo oko 350 miliona dinara, namenjenih izgradnji kanalizacije u četiri naseljena mesta. Danas je u Kleku ta kanalizacija počela da se koristi – istakao je Lodi.
 
      
 
Prilikom obilaska radova na izgradnji apoteke, gradonačelnik Mihajlov ponovio je stav lokalne samouprave da sva naseljena mesta na teritoriji Grada Zrenjanina moraju imati apoteku i da će to uskoro biti i realizovano.
- Radovi u Kleku, u zavisnosti od vremenskih uslova, biće završeni za oko 120 radnih dana. Predračunska vrednost investicije je 2 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Zrenjanina - naveo je dr Mileta Mihajlov.