Zrenjanin dobar primer

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov posetio je danas treći Sajam lokalne samouprave koji se od 9. do 11. novembra održava u Beogradu.
Na toj manifestaciji potencijalnim investitorima i donatorskim organizacijama predstavljene su aktivnosti lokalnih samouprava u Srbiji. Ovogodišnji sajam okupio je više od 100 izlagača, a učestvuju i predstavnici gradova i opština iz zemalja okruženja.
Sajam je otvorio predsednik Republike Srbije Boris Tadić, a goste su pozdravili i ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije Milan Marković, predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić i predsednik Stalne konferencije gradova i opština Saša Paunović.
 
 
Predsednik Tadić je tom prilikom pohvalio lokalne samouprave koje su pojednostavile procedure za dovođenje novih investitora i uslove poslovanja.
Prilikom susreta sa gradonačelnikom Zrenjanina dr Miletom Mihajlovim, predsednik Tadić je istakao da je Grad Zrenjanin na tom polju među prvima u Srbiji i da predstavlja dobar primer kako se na pravi način dolazi do novih investicija.
Inače, pored predstavljanja privrednih i organizacionih potencijala, gradovi i opštine koji učestvuju na Sajmu lokalne samouprave imaće priliku da razmene iskustva u radu lokalnih vlasti, a tokom trodnevnog sajma biće organizovani i okrugli stolovi, paneli i događaji na teme koje su značajne za rad jedinica lokalne samouprave.
Ovogodišnji Sajam organizuje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu u saradnji sa gradom Beogradom i Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).