Del Arno bend ''dobar primer novog optimizma''

Beogradskoj rege grupi "Del Arno bend" u petak je u zrenjaninskom Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" uručeno priznanje "Dobar primer Novog optimizma", povodom Međunarodnog dana ljudskih prava koji se obeležava istog datuma.
 
Jedan od osnivača i vođa "Del Arno benda" Jovan Matić rekao je da je nagrada za "dobar primer novog optimizma" "najadekvatnije priznanje koje su mogli da dobiju".
- Ako je neko lud optimista, onda smo to zaista bili mi tokom 25 godina, baveći se ovakvom muzikom. Svirati o miru i toleranciji u zemlji u kojoj vlada rat i pokolj, to je prilično optimističko - istakao je Matić i dodao da su posebno počastvovani, jer je pre njih isto priznanje dobila glumica Mirjana Karanović koju izuzetno poštuju.
 
 
Skupština "Novog optimizma" čiji je lider Branislav Grubački Guta, vlasnik pozorišnog kluba "Zeleno zvono" u Zrenjaninu, donela je jednoglasnu odluku da su nosioci "Dobrog primera" u 2011. godini članovi beogradskog rege sastava, a na osnovu ciljeva koji objedinjuju aktivnosti "Novog optimizma" i "Del Arno benda".
 
Nagrada je pionirima srpskog rege zvuka uručena u Velilkoj sali Narodnog pozorišta "Toša Jovanović", nakon čega je u pozorišnom klubu "Zeleno zvono" održan i koncert, koji se pretvorio u duplo slavlje, jer je nagrada stigla u godini jubileja, tačno 25 godina od osnivanja benda.
 
 
Pokret "Novi optimizam", zalaže se za kritičko mišljenje i njegovo javno ispoljavanje i zagovara pravo na različitost, kao vrhunsko pravo svake individue, i podstiče solidarnost među ljudima
 
Prošlogodišnja dobitnica ove nagrade bila je glumica Mirjana Karanović, a od 2005. godine, kada je nagrada ustanovljena, dobili su je i Goran Pruginić, čovek koji je prilikom pada autobusa u Tisu na Žabaljskom mostu jedini priskočio u pomoć stradalima, zatim glavni urednik kikindske VK televizije Zoran Malešević i pokret "Kapiraj-kopiraj".
 
Nagradu su dobili i osnivač "Domboš festa" u Malom Iđošu Laslo Horvat, bivša ministarka poljoprivrede Ivana Dulić-Marković i zrenjaninska Muzička škola "Josif Marinković".
 
(Fotografije preuzete sa sajta www.b92.net)