I tekvondo među uspešnim sportovima u Zrenjaninu

Takmičari tekvondo kluba "Zrenjanin", koji su nastupali u sastavu reprezentacije Srbije, osvojili su četiri medalje na Balkanskom šampionatu u ovom sportu, održanom 17. decembra u Vršcu. Ovaj rezultat bio je povod da predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, sa saradnicima, priredi danas prijem za osvajače medalja i njihove trenere i prilika da se javnosti predstavi još jedan uspešan sportski kolektiv iz porodice borilačkih sportova. Prijemu je prisustvovalo četvoro članova kluba koji su u Vršcu osvojili balkanska odličja u disciplini olimpijskih borbi: Miloš Šućur (zlatnu medalju), Dušan Samolovac (srebrnu medalju), Nina Ostojin i Milica Vlaović (bronzane medalje), kao i Ana Prošić, kojoj je medalja izmakla za nijansu. 
 
      
 
Predsednik zrenjaninske Skupštine istakao je da je lokalna samouprava "primorana" da često organizuje prijeme poput današnjeg, zahvaljujući rezultatima koje postižu mladi sportisti na različitim međunarodnim takmičenjima i brojnim medaljama koje sa njih donose.
- I ovo je dokaz da, u periodu kada ne možemo da se pohvalimo punim budžetom za sport, ima dobrih rezultata, a konkretno u slučaju tekvondo kluba, ovi uspesi idu u prilog činjenicama koje govore da je Zrenjanin jedan od centara ovog sporta u Srbiji. Tekvondo sport je u uzletu u celom svetu, baš kao i u našem okruženju, to je i olimpijski sport i želja svih nas je da u naš grad stigne i neka olimpijska medalja, možda baš od ovih takmičara koje smo ugostili. Moram još jednom da pozovem i sve one privredne kolektive koji imaju mogućnosti, da iskažu društvenu odgovornost, o kojoj često govorimo, i pomognu funkiconisanje kako ovog, tako i drugih sportskih klubova, u njihovom nastojanju da zabeleže što bolje rezultate – rekao je Aleksandar Marton. 
 
- Zadovoljni smo postignutim rezultatima, u zrenjaninskom klubu imamo dobru selekciju takmičara i jako dobro pratimo prelazak iz jedne kategorije u drugu. U ovom sportu u svetu egzistira samo jedna federacija i ko osvoji medalju na nekom od međunarodnih takmičenja, taj zaista pripada samom vrhu tekvondoa. U narednoj godini očekuju nas značajna međunarodna takmičenja - evropsko juniorsko i seniorsko prvenstvo i Mediteranske igre, na kojima očekujemo još veće učešće takmičara iz našeg kluba u sastavu reprezentacije Srbije i još više osvojenih medalja – istakao je osnivač i glavni trener tekvondo kluba "Zrenjanin" Slaviša Perić.  
 
     
 
Članovima tekvondo kluba "Zrenjanin" na sportskom uspehu čestitali su i član Gradskog veća zadužen za sport, mr Vojislav Matić, kao i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina, Srđan Bogaroški. Matić je rekao da je, tokom dve decenije postojanja, ovaj klub stigao do samog vrha među uspešnim sportovima u Zrenjaninu, bar kada je reč o broju reprezentativaca i osvojenih medalja na međunarodnim takmičenjima.
-  Klub posebnu pažnju poklanja radu sa najmlađim uzrasnim kategorijama, pa tako deca koja su počela pre 5-6 godina da se bave ovim sportom, sada počinju da ubiraju plodove tog rada, jer je to neki period koji je neophodan da bi se došlo do nekog rezultata. Kvalitetan rad u klubu doveo je do toga da takmičari tekvondo kluba Zrenjanin čine danas okosnicu državne selekcije Srbije  – naveo je Matić i poručio mladim sportistima da od njih očekuje da nastupe na Olimpijskim igrama 2016. i vrate se sa nekom medaljom. 
 
Skromni u priči, znatno skromniji nego u borilištu, osvajači balkanskih medalja ističu da su do njih došli nakon vrednog treniranja i mnogo rada, da je konkurencija bila jaka i da očekuju u narednom periodu još bolje rezultate.