Novogodišnji koncert Gradskog duvačkog orkestra

Zrenjaninski Gradski duvački orkestar održao je tradicionalni svečani novogodišnji koncert  u prepunoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Kao i ranijih sezona, a ovu tradiciju orkestar neguje već duže od decenije, zrenjaninski duvači publici su se predstavili izborom iz bogatog repertoara, koji je obuhvatio umetničke kompozicije, ali i džez i kompozicije popularne muzike, koje orkestar takođe veoma uspešno prezentuje. Orkestrom su dirigovali Branislav Gagić i Imre Đerman.
 

 
I ovoga puta Gradski duvački orkestar svoje umeće podelio je sa gostima, i to onima koje je posetio letos, prilikom obeležavanja Dana državnosti Republike Mađarske – duvačkim orkestrom iz grada Mako, nedaleko od Segedina. Ovim orkestrom, koji važi za najbolji duvački orkestar naših severnih suseda i u kom aktivno nastupa više od stotinu članova, dirigovao je maestro Čikota Jožef, inače predsednik Svetske asocijacije duvačkih orkestara (WASBE), u kojoj je iz Srbije jedini član upravo zrenjaninski orkestar. 
 
     
 
Gradski duvački orkestar uručio je ovom prilikom zahvalnice svojim saradnicima i prijateljima, a koncert je završen zajedničkim nastupom orkestara iz Zrenjanina i Makoa, pod dirigentskom palicom sve trojice dirigenata.