Rvačima ''Proletera'' jedanaesta titula šampiona države

Rvači zrenjaninskog "Proletera" proteklog vikenda osvojili su jedanaestu titulu ekipnog prvaka države u grčko-rimskom stilu, i to nakon ubedljivog trijumfa u plej-ofu, održanom u novoj hali sportova u našem gradu. U polufinalnom meču, rezultatom 6:1 savladan je kragujevački "Radnički", a istim skorom u finalu beogradski "Partizan".
 
 
U čast ovog velikog uspeha, za takmičare i rukovodstvo RK "Proleter" danas je predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton priredio prijem u Gradskoj kući. Prijemu su prisustvovali i mr Vojislav Matić, član Gradskog veća zadužen za sport, i sam nekada vrhunski rvač, i Srđan Bogaroški, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina. 
 
 
Čestitajući rvačima na još jednoj tituli, uz podsećanje da se radi o najtrofejnijem gradskom klubu, predsednik Skupštine grada rekao je da je to još jedan dokaz kvaliteta rada u klubu i da zrenjaninska rvačka škola ne prestaje da donosi rezultate.
- U situaciji kada pojedinci sport u gradu nazivaju "mrtvim", rezultati koje postižu rvači to demantuju na najbolji način. Kao lokalna samouprava želimo da podržimo te rezulate i da pozdravimo momke koji su uspeli da ponovo budu najbolji u državi. Oni će biti najbolji ambasadori grada Zrenjanina u međunarodnim nastupima koji ih očekuju. Činjenica je da smo na prethodnim olimpijskim igrama, posle Beograda, imali najviše učesnika i da će naredne godine, u Londonu, sigurno biti i rvača iz Zrenjanina, članova ove šampionske ekipe "Proletera" – istakao je Aleksandar Marton i dodao da ga za rvački sport na najlepši način vezuje i period saradnje s nekadašnjim, sada pokojnim, predsednikom Skupštine opštine Zrenjanin, Darkom Nišavićem, velikim asom ovog sporta.
 
Bivši rvački reprezentativac, sada član Gradskog veća zadužen za sport, mr Vojislav Matić, kaže da mu je teško da bude objektivan, s obzirom da dolazi upravo iz rvačkog kluba "Proleter ", da je bio deo ekipe koja je osvajala titulu prvaka i da zna koliko je potrebno rada i odricanja da bi se postigao takav rezulat. 
- Sadašnja generacija ima tu privilegiju da radi u najboljim sportskim uslovima, da ih vodi jedno, zaista, reprezentativno rukovodstvo, i da u klubu rade izuzetni sportski treneri i stručnjaci. Stoga i nije iznenađenje što je "Proleter" po jedanaesti put državni prvak. Sve što sam naveo treba da posluži kao dobar primer ostalim sportskim organizacijama na koji način treba da funkcionišu. Podsetiću da je rvački sport u protekle dve godine bio organizator i dva značajna međunarodna takmičenja, evropskih prvenstava za kadete i za juniore i ova titula još jedna je nagrada našem gradu od strane rvača – rekao je Matić i poželeo da se neko od rvača iz Zrenjanina iz Londona vrati i sa medaljom.

 
 
Takmičar i trener ekipe Bojan Mijatov, koji je radio i u Senti i u Novom Sadu, naglasio je da je grad Zrenjanin posvećen sportu, i da lokalna samouprava podržava sve uspešne sportiste i ekipe, između ostalog, ukazujući im čast i ovakvim prijemima. 
-  Kalendar takmičenja ne dozvoljava nam opuštanje i već se pripremamo za predstojeća takmičenja. Očekujemo da se zaokruži kalendar Svetske rvačke federacije, da vidimo da li će biti prostora za održavanje Kupa šampiona, i ako ga bude, ekipa "Proletera" će, uz možda neka pojačanja, pokušati da napravi dobar rezultat i na evropskom nivou – izneo je svoja očekivanja i planove Mijatov.
 
Ispred rvačkog kluba "Proleter", današnjem prijemu su prisustvovali predsednik kluba Dragan Vulešević, trener seniorske ekipe i takmičar Bojan Mijatov i takmičari Nikola Marković, Goran Fijat i Miloš Marjan. 
 
 
Rvački klub "Proleter" najtrofejniji je zrenjaninski sportski klub, koji je prvu šampionsku titulu osvojio još 1952. godine. Nizali su se od tada uspesi u kontinuitetu, a čitava plejada zrenjaninskih rvača osvajala je najsjajnija odličja na evropskim i svetskim prvenstvima i olimpijskim igrama – Branislav Simić, Darko Nišavić, Vojislav Tabački, Željko Trajković, Vojislav Matić i drugi. Sedam puta osvojio je "Proleter" i državni Kup i pet puta Superkup. Na međunarodnoj sceni, najveći uspeh rvači "Proletera" ostvarili su 2006. godine, osvajanjem titule klupskog vicešampiona Evrope.