TF ''Mihajlo Pupin'' svečano obeležio završetak kalendarske godine

Svečanom sednicom naučno-nastavnog veća, dodelom diploma i priznanja najuspešnijim studentima i otvaranjem Kluba studenata, Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin" obeležio je u petak završetak kalendarske godine. Sumiranju rezultata rada ove visokoškolske ustanove prisustvovali su, između ostalih, i rektor Univerziteta u Novom Sadu prof dr Miroslav Vesković, gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov, i pomoćnik gradonačelnika Zorica Denda.
 
 
 
Dekan Tehničkog fakulteta, prof. dr Milan Pavlović, ocenio je proteklu godinu kao jednu od najuspešnijih u radu fakulteta, na kom trenutno studira 2150 studenata.
 - Iza nas je dosta uspešnih projekata, organizacija šest međunarodnih konferencija u koje je uključen veliki broj studenata, povezivanje s privredom, u cilju lakšeg zapošljavanja i integrisanja diplomiranih studenata u proizvodnu praksu. Uspeli smo da tokom godine opremimo laboratorije, a želimo da unapredimo i rad inovacionog centra i to nas očekuje naredne godine, kada ćemo značajna sredstva, do 30 miliona dinara, investirati u ovaj centar koji će pomoći studentima u njihovoj praksi, a želimo da u  njegovo opremanje uključimo i određene privredne subjekte, pre svega kompaniju "Dijamant", sa idejom da napravimo njihove laboratorije na fakultetu – rekao je dekan Pavlović.
 
 
Rektor novosadskog Univerziteta, prof. dr Miroslav Vesković, podsetio je da ovaj Univerzitet nije samo novosadski, već da pripada i Somboru, Subotici i Zrenjaninu, gde postoje fakulteti u njegovom sastavu.
- Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin" u poslednje vreme pokazuje veliku aktivnost i predstavlja značajnu kariku u lancu našeg Univerziteta, kako svojim aktivnostima unutar naše kuće, tako i svojim odnosom prema gradu, pokrajini i republici. Ova aktivnost odnosi se kako na naučno-istraživački rad, koji postaje sve značajniji u funkcionisanju samog Tehničkog fakulteta, isto tako i što se tiče nastave, kao i dobre komunikacije sa drugim fakultetima. Pomenuo bih studijski program inženjerstva zaštite životne sredine, koji zrenjaninski fakultet realizuje u saradnji s Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu. Značajno je i da se svi zajedno, dakle Grad Zrenjanin, Univerzitet u Novom Sadu, Tehnički fakultet, republika i pokrajina, potrudimo da svima onima koji žive u mestima kao što je Zrenjanin obezbedimo kvalitetno visoko obrazovanje, da mladi ljudi mogu da nađu mesto na studijama na jednom ovakvom fakultetu, ali i da obezbeđivanje kadrova bude realizovano na takav način da što više mladih nastavnika, kao i onih iskusnijih, živi u samom Zrenjaninu i na taj način obezbeđuje akademsku atmosferu i van nastavnog procesa – rekao je ovom prilikom rektor Vesković. 
 
Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, istakao je da je ulaganje u mlade i u buduće generacije zadatak svih nas.
- Pravi primer za to je Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin" koji svake godine školuje naše buduće inženjere, i to je osnov za razvoj privrede u našem gradu, za razvoj grada. Moram da pohvalim rad fakulteta u protekloj godini i istaknem da će grad i ubuduće, kao i do sada, pružati punu podršku Tehničkom fakultetu, u njegovom nastojanju da što kvalitetnije obrazuje buduće stručnjake da budu nosioci privrede – dodao je gradonačelnik Mihajlov. 
 
 
Nakon Svečane sednice naučno-nastavnog veća, tokom koje su predstavljene aktivnosti fakulteta u prethodnom periodu i dodeljene diplome i priznanja najuspešnijim studentima, upriličeno je otvaranje Kluba studenata, u okviru njega i Internet-kafea sa novim računarima, koji će doprineti da studenti kvalitetnije i sadržajnije koriste slobodno vreme tokom boravka na fakultetu.