Adaptacija objekta Hitne medicinske pomoći

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić obišao je danas, zajedno sa direktorom Doma zdravlja "dr Boško Vrebalov" Borislavom Đorđevićem, radove na adaptaciji objekta u kojem je smeštena služba Hitne medicinske pomoći, a za koje je iz budžeta Grada obezbeđeno 4,5 miliona dinara.
Kaurić je tom prilikom istakao zadovoljstvo što će po završetku radova biti stvoreni uslovi za pružanje daleko kvalitetnije medicinske usluge građanima, a isto tako i bolje uslove za rad zaposlenih.

 


-Ovu godinu započeli smo sa ozbiljnom rekonstrukcijiom jednog od objekata Doma zdravlja koji je bio u najgorem stanju, objekta Hitne pomoći, gde se reaguje u najtežim situacijama. Zbog toga Gradu i jeste u interesu da ova služba u potpunosti bude opremljena – rekao je kuarić napominjući da je ta služba u poslednjih nekoliko godina tehnički osposobljena, ali da u objekat nije ulagano ništa gotovo dvadestak godina.
- Nakon završetka radova, osoblje će biti u obavezi da podigne nivo usluga, a građani će imati bržu i kvalitetniju uslugu. Posle adaptacije Hitne pomoći radovi su planirni i u zdravstveni ustanovama u Perlezu, Knićaninu, Farkaždinu i drugim mestima – dodao je on.
Borislav Đorđević kaže da su već godinama unazad činjeni napori da se iznađu sredstva i ova zdravstvena ustanova adaptira.

 


- To ranije nije učinjeno, jer, jednostavno, nismo imali finansijska sredstva. Prošle godine smo ušli u ozbiljne pregovore i od jesenas intenzivno radimo. Raspisali smo tender i dobili ponudu koja je negde ispod pet miliona. Radovi su počeli pre oko dve nedelje, a po ugovoru rok za završetak je 45 dana. Očekujemo da ćemo za mesec dana moći da se uselimo u konačno lep prostor – rekao je Đorđević.
Prema njegovim rečima, radi se na potpunoj rekonstrukciji zgrade: menja se električna i vodovodna instalacija, telefonske instalacije, grejanje, biće sanirani i podovi, plafoni i stolarija, kao i fasada zgrade.
Inače, zgrada u kojoj je smeštena služba Hitne pomoći izgrađena je 1935. godine i oduvek je bila u funkciji zdravstva.