Održan prvi radni sastanak sa projektnim partnerima

U opštinskoj upravi Pećinci je održan prvi radni sastanak svih partnera na projektu "Naša zajednička misija - male Kancelarije za LER na putu velikih uspeha", čiju je realizaciju finansijski pomogao Fond za otvoreno društvo, Srbija. Ispred mentorskih Kancelarija za LER iz grada Kragujevca, Zrenjanina i Pećinaca, sastanku su prisustvovali Biljana Tomić, Zdravko Stojanov i Radivoj Milošević, kao i Vanesa Belkić, menadžer projekta ispred NVO CenTriR.
 
 
 
NVO CenTriR je u junu prošle godine potpisao Memorandume o saradnji na projektu sa sva tri projektna partnera, a jednogodišnja realizacija projekta je otpočela 15. decembra 2011. Partneri su na sastanku usaglasili detaljan akcioni plan realizacije projekta, upoznali se sa svojim obavezama tokom njegovog daljeg sprovođenja, dogovorili okvirne termine za održavanje uvodne konferencije za medije i uvodnog seminara za ciljnu grupu.
 
Cilj projekta jeste  osnaživanje kapaciteta zaposlenih u devet Kancelarija za LER, iz malih i nedovoljno razvijenih opština u Srbiji, za obavljanje poslova iz domena lokalnog ekonomskog razvoja. U procesu edukacije ciljne grupe, najveći doprinos će dati stručnjaci iz partnerskih gradova i opštine, jer će svoja praktična iskustva, načine rada i ostvarene rezultate preneti polaznicima kroz različite modalitete saradnje: uvodni seminar, studijske posete, jednodnevne treninge. Pored ovoga, CenTriR će kao nosilac projekta kreirati jedinstveni "online" registar svih Kancelarija za LER u Srbiji, koji će biti dostupan za pretraživanje na njegovom zvaničnom web sajtu. O svim ovim detaljima šira javnost će biti obaveštena na uvodnoj konferenciji o projektu koja će biti održana 9. februara 2012. godine u Kragujevcu.