Sredstva od igara na sreću za projekat fiskulturne sale u Ečki

Državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Duško Radaković uručio je danas gradonačelniku Zrenjanina dr Mileti Mihajlovu rešenje o dodeli finansijskih sredstava za koje je Grad Zrenjanin konkurisao po javnom pozivu ministarstva za raspodelu sredstava od igara na sreću.
 
Radaković kaže da je to ministarstvo donelo odluku da se Gradu Zrenjaninu dodeli 2,1 milion dinara za projekat fiskulturne sale u Ečkoj.
- Izuzetno mi je drago što možemo da pomognemo Gradu u nameri da u školama, u svim seoskim sredinama, obezbedi fiskulturne sale. Siguran sam da će na osnovu ovog projekta Zrenjanin u skoroj budućnosti iskoristiti mogućnost da izgradi fiskulturnu salu, a na zadovoljstvo najmlađih u Ečki – rekao je Radaković i izrazio očekivanje da će Grad i ubuduće konkuristati, kao i da će Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu podržati sve dobre projekte kojima gradonačelnik i njegovi saradnici budu konkurisali.
 
 
Gradonačelnik Mihajlov podsetio je danas da svaka četvrta škola na teritoriji Grada Zrenjanina nema adekvatne uslove za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja, ali da se u ovu godinu krenulo u akciju s ciljem da se poboljšaju ti uslovi.
- Namera nam je da tom akcijom svaka škola dobije fiskulturnu salu, jer, svesni smo činjenice šta one znače za našu decu. Nedavno je započeta izgradnja fiskulturnih sala u Aradcu i Mihajlovu, za šta je Grad izdvojio 57 miliona dinara, a sada mogu reći da će salu za nastavu fizičkog uskoro imati i učenici u Osnovnoj školi "Dr Aleksandar Sabovljev" u Ečki – rekao je on, napominjući da će Grad Zrenjanin i ove godine konkurisati za sredstva pomenutog ministarstva.
 
Uručenju sredstava prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton.