Sportski savez grada Zrenjanina proglasio najuspešnije sportiste u 2011. godini

U ambijentu Barokne sale Gradske kuće u Zrenjaninu juče je Sportski savez grada Zrenjanina, po sedmi put, dodelio godišnje nagrade i proglasio najuspešnije sportiste, trenere, sportske radnike, saradnike i propagandiste, u ukupno 12 kategorija. 
 
 
Uručenju nagrada prethodila su obraćanja predsednika Skupštine grada Zrenjanina, Aleksandra Martona, i načelnice Srednjebanatskog upravnog okruga, Tanje Dulović. 
 
Aleksandar Marton je rekao da je Zrenjanin, uz Beograd i Novi Sad, najveći sportski centar u državi i izneo uverenje da će to pokazati i predstojeće Olimpijske igre u Londonu. 
- Lokalna samouprava želi da pozdravi sve uspešne sportiste i sportske talente i dobro je što već sedmi put Sportski savez dodeljuje ova priznanja. Baš kao i nagrada grada Zrenjanina i nagrada mladim talentima, koje smo dodelili pre dva dana, i poželeli dobitnicima da budu još uspešniji, takođe i ova nagrada može da bude stimulans da se još bolje radi u kolektivima, da mladi ljudi imaju podršku, da i privredni kolektivi pokažu tu društvenu odgovornost i pomognu sportistima u ostvarenju njihovih ciljeva. Očekujem da će ova godina u Zrenjaninu biti uspešna i na sportskom planu – istakao je Marton.
 
 
Načelnica Srednjebanatskog okruga rekla je da nikada nije dovoljno nagrada, jer su one podsticaj za još bolje i važnije rezultate.
- Mladim ljudima koji se bave sportom značajno je i kada dobiju onu najobičniju diplomu na nekom takmičenju u vrtiću, pa onda redom da dobiju medalje, pa neko od ovih priznanja koja se dodeljuju danas. Upravo sportisti su ti koji nam ne skidaju osmehe s lica, i svi uspesi koje naši sportisti ovih dana ostvaruju na međunarodnom planu predstavljaće podsticaj i za sportiste grada Zrenjanina u narednom periodu – rekla je Tanja Dulović. 
 
     
 
Svečanosti je prisustvovao i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, nekadašnji proslavljeni atletičar Dane Korica, koji je uručio nagradu za životno delo našem najuspešnijem veslaču svih vremena, Miloradu Stanulovu, a prigodne poklone Aleksandru Martonu i predsedniku Skupštine Sportskog saveza Grada Zrenjanina, Željku Trajkoviću.
 
Za najboljeg sportistu proglašen je plivač "Proletera" Ivan Lenđer, dok je njegova klupska koleginica Katarina Simonović proglašena za najbolju sportistkinju grada. Najbolji junior je džudista "Proletera" Jovan Niškanović, dok je najbolja juniorka takođe članica džudo kluba "Proleter" Anita Sakal. Najbolji kadet je Miloš Šućur, član Tekvondo kluba "Zrenjanin", dok je najbolja kadetkinja odbojkašica "Kleka" Nevena Džamić.
 
     
 
U kategoriji neolimpijskih sportova, laskava priznanja su poneli karatistkinja "Zadrugara" Sanja Cvrkota i član nindžicu kluba "Buđinkan" Ajredin Ajeti.
 
Najbolja muška seniorska ekipa 2011. je rvački klub "Proleter", dok je najbolja ženska seniorska ekipa Karate klub "Zadrugar". Najbolji u juniorskoj muškoj konkurenciji su kuglaši "Banata", dok je nagradu u ženskoj konkurenciji odnela ekipa kuglaškog kluba "Kristal". Kod kadeta najbolja muška ekipa je rvački klub "Proleter", a najbolja ženska ekipa je košarkaški klub "Naftagas" iz Elemira.
 
     
 
Od pojedinačnih nagrada, Slaviša Perić, trener tekvondo kluba "Zrenjanin", dobio je nagradu za najboljeg trenera protekle godine, dok je najuspešniji sportski radnik Dragan Vulešević, predsednik rvačkog kluba "Proleter". Nagradu za stručnjaka u sportu dobio je lekar fudbalskog kluba "Banat" dr Duško Čokulov. Za najboljeg delioca pravde izabran je savezni fudbalski sudija Branko Pavlović.
 
Kompanija "Agroživ" iz Žitišta, koja je bila sponzor brojnih sportskih kolektiva i pojedinaca, dobila je priznanje za sponzora godine. Za najboljeg sportistu sa invaliditetom proglašen je Zoran Poučki. Posebna priznanja dodeljena su stonoteniskom klubu "Banat" i sportskom direktoru rukometnog kluba "Proleter Agroživ" Zoranu Dimitriću, a za propagandistu godine proglašen je Žarko Cvetić, dugogodišnji saradnik sportske rubrike lista "Zrenjanin".
 
U ime nagrađenih zahvalio se dr Duško Čokulov.