Zrenjanin otvara prvu kancelariju Lokalnog saveta za zapošljavanje u Srbiji

Otvaranju Kancelarije lokalnog saveta za zapošljavanje, prve takve vrste u Srbiji, prisustvovali su danas predstavnici lokalne samouprave, Odeljenja Nacionalne agencije za zapošljavanje, sindikata, Saveta za zapošljavanje i Lokalnog antikorupcijskog foruma. Kancelarija je smeštena u Kulturnom centru Zrenjanina, a otvorili su je Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada i Livia Hartih, koordinatorka Kancelarije

 

 

 

Predsednik Skupštine grada podsetio je da je tokom prošle godine lokalna samouprava podržala ideju za otvaranje takve Kancelarije.
- Pitanje nezaposlenosti smatramo jednim od ključnih problema, ne samo u gradu Zrenjaninu, već u celoj Srbiji, tako da je cilj lokalne samouprave da, između ostalog, smanji stopu nezaposlenosti kroz ovakve vrste projekata. Do kraja 2011. otvoreno je nekoliko desetina novih radnih mesta, ali to nije dovoljno. Mislim da bi ova Kancelarija svojom inicijativom trebala pokazati da više investitora može privući Grad i to će podržati lokalna samouprava. Ako se do januara 2013., zahvaljujući aktivnostima ove Kancelarije, otvori novih, recimo, 250 novih radnih mesta, mislim da će to biti uspeh, jer je u ovim kriznim vremenima svaki novi posao i jedna nezaposlena osoba manje , značajno - naglasio je Aleksandar Marton.

 

 

Koordinator Kancelarije, Livia Hartih, pružila je informacije o početku rada od sutradan, u radnom vremenu od 8 - 15, svakog radnog dana.

 

 

Ciljevi formiranja Kancelarije su promocija lokalne politike zapošljavanja, podrška akcionim planovima za zapošljavanje, jačanje socijalnog partnerstva, angažovanje relevantnih subjekata, utvrđivanje prioriteta u zapošljavanju, pronalaženje zajedničkih rešenja, unapređenje postojeće situacije, podrška prijavama grantova, posebno za EU ​​fondove.

 

 

Predsednik Lokalnog saveta za zapošljavanje Laslo Tot naglasio je važnost partnerstva i zajedničkog rada.

 

Otvaranje ove kancelarije u Zrenjaninu pružiće nove mogućnosti za projekte i finansiranje, kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou.