Nemački trgovinski lanac "Lidl" gradi prvi objekat u Zrenjaninu

Kompanija Lidl Serbia Supermarketi je prvu lokaciju za supermarket u Srbiji obezbedila u Zrenjaninu potpisavši krajem prošle nedelje ugovor o  kupovini zemljišta za gradnju prvog objekta.
Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov i predstavnici kompanije Lidl Serbia Supermarketi, Nikola Jelić i Dragan Čigoja, potpisali su ugovor o kupovini zemljišta kod glavne autobuske stanice u Zrenjaninu.
Na toj lokaciji je planirana gradnja supermarketa veličine oko 2000 kvadratnih metara a trebalo bi da u izgradnju i opremanje bude uloženo 1.5 milion evra. U ovom objektu biće zaposleno 25 radnika.
- Potpisivanjem ugovora sa Zrenjaninom Lidl je, praktično, ozvaničio ulazak na srpsko tržište. Izuzetno sam zadovoljan što je Zrenjanin prvi grad sa kojim je ovaj trgovinski lanac potpisao ugovor i otpočeo poslovanje u Srbiji. Dolazak ove velike kompanije za nas znači mnogo: to je dokaz da smo prepoznati kao lokacija povoljna za investiranje i to je ozbiljan signal svim drugim zainteresovanim ulagačima - izjavio je dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina, povodom potpisivanja ovog ugovora