Aleksandar Marton ugostio mlade novinare

U multimedijalnoj Sali Gradske kuće u Zrenjaninu danas je održana konferencija za novinare na kojoj su bili prisutni i mladi novinari iz redakcija školskih časopisa "Teslini Koraci" i "Put" Elektrotehničke i građevinske škole "Nikola Tesla" i Zrenjaninske gimnazije.
 
      
 
Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, predstavio je mladim novinarima rad lokalnog parlamenta i posebnu pažnju obratio na zakonsku regulativu koja definiše rad ugostiteljskih objekata u gradu.
- Mladi novinari su očigledno već dobro izučili zanat i bilo je dosta pitanja. Svaka vlast voli lepa pitanja, a ovde je bilo i malo nezgodnijih, koja su za cilj imala da diskutujemo o određenim temama. Ja sam namerno, s obzirom na to da su došli mladi ljudi, hteo da razgovaram sa njima o radu ugostiteljskih objekata. Svesni onoga što se desilo u Novom Sadu, poručili smo da ne želimo da se to nikad više ponovi, jer ne želimo da strada više nijedan mlad život. Pričali smo o propisima i odlukama koje definišu ovu oblast, o radu inspekcija i policije, o ponašanju mladih i došli smo zaključka da u Zrenjaninu taj sistem funkcioniše, ali i da ga treba unapređivati, pre svega u delu kaznene politike – rekao je Aleksandar Marton, dodajući da je neophodno poštovati sve propise, apelujući na nadležne organe da se vodi računa o bezbednosti svakog pojedinca. Kako je istakao, apel se tiče i mladih i roditelja, jer se lepo ponašanje nosi od kuće, a onda je i, kako je ocenio, pola puta do bezbednog života pređeno, dok je druga polovina na državi. 
 
      
 
Marko Markov, član redakcije "Teslini koraci" zahvalio je Skupštini grada Zrenjanina na pozivu za učestvovanje na konferenciji za novinare.
- Ovo nam je prvi događaj ovakvog tipa i poziv nam zaista znači, jer nikad nismo videli kako sve ovo izgleda i biće nam dragoceno iskustvo, ali isto tako i zbog toga što ćemo ostvariti kontakte, koji će nam pomoći, nadamo se, da jednog dana postanemo profesionalni novinari – rekao je Markov i objasnio da je tema o kojoj se danas pričalo veoma značajna za sve mlade ljude, jer se tiče njih samih.
 
Kristina Bojanić iz redakcije školskog časopisa Zrenjaninske gimnazije "Put" složila se da je svako novo iskustvo važno, jer mladi novinari nemaju puno prilike da oprobaju svoje umeće. Ona je istakla da mladi novinari ne znaju puno u radu zrenjaninske Skupštine, te će im je ovo ujedno bila i prilika da popričaju sa Aleksandrom Martonom o svemu što ih zanima.