Obeležen Dan studenata

Povodom 4. aprila Dana studenata, gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov, zajedno sa načelnicom Srednjobanatskog okruga Tanjom Dulović i zamenikom predsednika Skupštine grada Predragom Jeremićem, posetio je danas studente doma "Mihajlo Predić - dr Miša" u našem gradu, u kojem je smešteno više od dve stotine studenata.
 
 
 
- Najpre bih želeo da uputim čestitke svim studentima, ulaganje u studente, ulagati u decu, u buduće generacije je ono najsvetije i najlepše što možemo uraditi. Ono što u ovom trenutku želim da istaknem jeste  da smo u lokalnoj samoupravi popsebnu pažnju posvetili deci i studentima i njihovom zdravstvenom stanju. Zbog toga i želimo da u narednom periodu osposobimo ambulantu u blizini doma kako bi ona funkcionisala i za građane sa teritorije ove mesne zajednice, ali i za sve studente u Zrenjaninu. Sutra završavamo javnu nabavku, i nadam se da ćemo za četrdesetak dana i otvoriti ambulantu, sa stomatološkom i opštom ambulantom, a funkcionisaće u sklopu Doma zdravlja "dr Boško Vrebalov" – rekao je gradonačelnik Mihajlov.
Predstavnik studenata, Branislav Sušić kaže da se Dan studenata tradicionalno obeležava već godinama unazad. On, kao i većina studenata, zadovoljan je život u studentskom domu, ali im, kaže, nedostaju prečišćivači za vodu i menza.
- Već radimo na tome da obezbedimo ipravnu vodu i nadam se da ćemo u tome uspeti, međutim, još ne znamo kada ćemo rešiti dugogodišnji problem studentske menze. To što ćemo imati ambulantu mnogo će nam značiti, jer, mnogi studenti ovde provode više vremena nego u svojim domovima. To je lep potez od strane gradonačelnika – rekao je Sušić.
 
 
Jovan Bjelobaba, direkstor Studentskog centra Novi Sad kaže da je otvaranje ambulante zajednička ideja lokalne samouprave i tog Studentskog centra.
- Uskoro studenti u Zrenajninu neće više morati da uzimaju lekarsko uverenje iz Novog Sada,  već će prilikom useljavanja sve moći da obave ovde – rekao je on.
Prema njegovim rečima, poslednjih godina značajno je podignut kvalitet života u studentskim domovima, a da mesta u domovima dobijaju studenti sa najvišim ocenama.
- U Zrenjaninu je prosek ocena ovih studenata 7,80, dakle ona deca koja to i zaslužuju dobijaju mesta u domovima – dodao je Bjelobaba