U ''Rusandu'' stigao drugi deo pomoći

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, posetio je danas, zajedno sa Vladimirom Miloševim, predsednikom Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina, Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima, gde je stigao drugi deo humanitarne pomoći iz Nemačke.
 
     
 
Vladimir Milošev se ovom prilikom zahvalio Ranku Balogu, uz čiju pomoć je ostvaren kontakt sa bolničkim ustanovama u Grimi i Lajpcigu.
- Ovog puta se radi o 59 kreveta sa dušecima, u vrednosti od preko 90 hiljada evra, a sredstva za dopremanje su obezbeđena uz pomoć pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, odnosno uz pomoć Dušana Jakovljeva, potpredsednika Vlade AP Vojvodine. Oprema je stigla iz bolnice St.Elisabeth iz Lajpciga i ovo je drugi put u godinu dana da u "Rusandu" stiže pomoć iz ovog dela Nemačke – rekao je Milošev, podsećajući da je prvi kontigent pomoći, u vrednosti od preko sto hiljada evra, činilo 47 bolničkih kreveta i dušeka, dva rendgena i ultrazvučni aparat. Prema njegovim rečima, treći deo pomoći očekuje se u septembru ove godine.
 
 
Dr Milivoj Popov, direktor "Rusande" izrazio je zadovoljstvo što je lokalna samopurava prepoznala potrebu za intervencijom u ovoj ustanovi.
- Svi znamo da je problem finansiranja najveći kada je reč o nesmetanom funkcionisanju i zato nam je ova pomoć jako dobro došla. Kreveti su juče stigli i već danas su u upotrebi. Namenjeni su najtežoj patologiji i pacijentima koji dolaze iz cele Srbije. Nadam se da ćemo uspešno nastaviti ovu saradnju, jer se njom značajno doprinosi kvalitetu nege, lečenja i higijene u ovoj ustanovi – istakao je dr Milivoj Popov.
 

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, ocenio je da je pristigla pomoć velika stvar za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Melencima i zahvalio bolnici u Lajpcigu i donatoru. Kako je istakao, potreban je zajednički aktivizam menadžmenta "Rusande" i svih onih koji su spremni da pomognu, a lokalna samouprava će uvek stajati na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.