"Josif Marinković" ponovo među najboljima

Hor srednje muzičke škole "Josif Marinković" iz Zrenjanina učestvovao je na 6. Internacionalnom horskom festivalu „Slovakia Cantat“ koje se održavalo u Bratislavi od 26. do 29. aprila 2012. godine. Na takmičenju se okupilo 50 horova iz raznih evropskih zemalja. Hor naše škole koji broji 78 pevača, i takmičio se u tri kategorije: Omladinski mešoviti hor, Ženski omladinski hor i Narodna pesma uz instrumentalnu pratnju. 
U sve tri kategorije hor je osvojio zlatnu diplomu, a u kategorijama omladinski mešoviti hor i narodna pesma i titulu pobednika kategorije.
Klavirski saradnik hora je Aniko Gardinovački, aranžer etno grupe Mirko Jankov a dirigent hora Zorica Kozlovački.
 
 
- Oduševljeni smo i ponosni što smo iz Bratislave doneli tri zlata našoj školi i gradu kao jedini hor iz Srbije. Mi volimo da se takmičimo, i naravno priželjkivali smo što bolji plasman na takmičenju,  tri zlatne diplome i dve titule pobednika kategorije izvrstan su uspeh i prava nagrada za ogroman trud koji smo uložili u pripreme. Hor se na takmičenju predstavio raznovrsnim i kompleksnim repertoarom od 14 kompozicija. Naši nastupi su vrlo zahtevni jer osim pevanja u izvođenju pojedinih kompozicija iz našeg programa, imamo i dosta pokreta sto traži punu koncentraciju svakog pojedinca, a oni su zaista sve to sjajno izveli. Ove godine u hor je doslo dosta mladih pevača, i po proseku godina ovo je bio najmlađi ansambl od kada radimo zajedno, međutim oduševila me je njihova transformacija na sceni, izgledali su kao jedan iskusan i profesionalan ansambl koji u svakom trenutku vlada situacijom i daje svoj maksimum, tako da žiri u svojim komentarima nije štedeo na pohvalama – navodi Kozlovački napominjući da su se, osim što su prezadovoljni svojim pevanjem i osvojenim nagradama, u Bratislavi divno družili i puni su lepih utisaka.
- Srećna sam jer uspevamo da održimo kontinuitet uspešnih nastupa našeg hora na međunarodnim scenama, na čemu pre svih, zahvalnost na ogromnoj podršci dugujemo našoj školi, roditeljima učenika, Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, pojedinim firmama, Kulturnom centru zrenjanina a nadamo se da će nas ubuduće i grad više podržati – dodala je Kozlovački. 
U pratnji hora putovao je direktor škole Milorad Obradović, profesori: Bojana Grujin, Melita Mironović, Djordje Miladinović i doktor Uros Bačić.