Uskoro otvaranje nove fabrike lekova u našem gradu

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov posetio je danas fabriku lekova Pharmas, smeštenu u industrijskoj zoni Bagljaš i tom prilikom razgovarao sa menadžmentom kompanije Pharmas Srbija.
- U toku su završne pripreme, i početak rada ove fabrike očekujemo za nekoliko meseci. Izuzetno sam zadovoljan ovim što sam video, imaćemo jednu izuzetno lepu i moderno opremljenu kompaniju. Inače, zadovoljstvo je i u tome što ova kompanija ima bogatu paletu lekova, reč je o registrovanim lekovima među kojima su kardiološki lekovi, antireumatici, hipolipemici, dakle, lekovi koji su traženi na našem tržištu – rekao je Mihajlov nakon obilaska Pharmasa.
On je napomenuo da će nova fabrika lekova biti od izuzetnog značaja za bolnicu, zdravstvene ustanove i pacijente.
- U svakom slučaju, sve čestitke kompaniji Pharmas, i želim im uspešan početak rada – dodao je gradonačelnik Mihajlov.
 
 
Direktor Pharmas Srbija, Radivoj Topalov kaže da je ta kompanija na tržištu Srbije prisutna od kraja 2010. godine, akvizicijom dve farmaceustke kompanije koje imaju svoj pogon u Beogradu.
-Kapaciteti tog pogona su već popunjeni tako da je postala potreba za stvaranjem nove fabrike u kojoj se danas nalazimo. Fabrika će imati kapacitete sasvim dovoljne za eritoriju Republike Srbije i za izvoz van Srbije, a trenutna paleta kojom Pharmas raspolaže je osam lekova koji se svi nalaze na listi Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a dominira kardiovaskularna paleta jer su, nažalaost, i najzastupljenije bolesti iz te oblasti – rekao je Topalov.
 
 
Pored Srbije, Pharmas trenutno radi na teritoriji Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a u toku je faza širenja i na ostale zemlje.
- Trenutno imamo sedamdeset zaposlenih i taj broj će se povećavati. Namera nam je da budemo dobar komšija, društveno odgovorna kompanija koja će prvenstveno rasti i razvijati se u Gradu Zrenjaninu – naveo je Topalov.